Szállítás

OPTIMISTÁK A LOGISZTIKAI CÉGEK A COVID VAKCINA DISZTRIBÚCIÓJÁT ILLETŐEN

A Pfizer-féle – extrém hűtést igénylő – COVID-19 vakcina szállítása, elosztása és tárolása különleges körülményeket kíván. Ennek ellenére a disztribúcióval foglalkozó amerikai logisztikai cégek úgy látják, felkészültek arra a hatalmas kihívásra, amit az óriási vakcinamennyiség szétosztása és annak időzítése jelent. A következő héttől kezdődő disztribúciós feladat ugyanis egybeesik a karácsonyi küldemények dömpingjével, ami önmagában is próbára szokta tenni a szállítmányozó és csomaglogisztikai cégeket. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a karácsonyi szezonra való felkészülést általában 6–9 hónappal korábban kezdik meg az érintett szektorok, érthetővé válik, miért volt szükség a különlegesen nagy logisztikai kihívást jelentő feladatra is időben felkészülni.

Kulcsszavak: COVID-vakcina-elosztás, hűtőlánc, tárolási követelmények

Üzleti SZEmle - 2020. december


Tovább

COVID-19 ÉS A NEMZETKÖZI KERESKEDELEM – OECD AJÁNLÁSOK

A jelenlegi globális vírushelyzetben kiemelten fontos szerepet játszik a kereskedelem, mely jelen esetben akár életeket is menthet, így a megfelelő kereskedelmi (hazai és nemzetközi) folyamatok fenttartásához nemzetközi összefogásra is szükség van.

Kulcsszavak: kereskedelem, OECD, WTO, átláthatóság

Üzleti SZEmle - 2020. július


Tovább

A légi áruszállítás aktuális trendjei

Globalizált világunkban ma már senki sem tudja kivonni magát a nemzetközi áruforgalom hatásai alól, ágazattól, fogyasztásól függően ki kevésbé, ki jelentősebb mértékben érintett közvetetten vagy közvetlenül abban, hogy működése, megélhetése, léte függ attól, hogy milyen teljesítményt nyújt a nemzetközi áruszállítás. Az utóbbi hetekben különösen a nemzetközi légi áruszállítás került a középpontba, egyrészt az egészségügyi szállítmányok miatt, másrészt, mert az idő szerepe talán még jobban felértékelődött az elmúlt időszakban és még fontosabbá vált a gazdasági folyamatok menedzselésében.

Üzleti SZEmle - 2020. május 

Tovább

Események

Winter Seminar 2021 2021. február 24. 09:00 - 2021. február 26. 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. február 26. - 2021. február 27.
Szakirányválasztás 2021. március 1. - 2021. március 6.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 5. - 2021. március 6.