Szakmai napok a legjobb műszaki egyetemistáknak

(Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap, 2012. április 25.)

Kiss Szimóna

Harmadszor rendezi meg augusztusban a győri X-Meditor kommunikációs cég autó üzletága a Formula Student Hungary versenyt, amely a gönyűi kikötőbe vonzza Európa legjobb járműipari mérnökhallgatóit.

A fiatalok minden évben neki állnak egy formula típusú versenyautó kifejlesztésének és elkészítésének, s azzal mérik össze tudásukat. Az idei versenyre már építik járműveiket, s többek között ehhez a feladathoz is segítséget kapnak a tegnap kezdődött, két napos konferencián. A Formula Student Engine Symposiumon mintegy kétszáz hallgató és végzett mérnök vesz részt – tájékoztatott Csütörtöki Tamás, a szervező cég autó üzletágának vezetője.

Hanula Barna egyetemi docens, a Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Karának ipari kapcsolatok dékánhelyettese így szólt az eseményről: „Célunk, hogy a Formula Student mozgalom fiataljai és a járműipar, valamint a hozzá kötődő felsőoktatás képviselői az évente megrendezett versenyen túl is kapcsolatba kerüljenek egymással”. Az eseményt szponzoráló Audi Hungária Kft. részéről Wolfgang Demmelbauer motorfejlesztési vezető elmondta: az Audi olyan lehetőségként tekint a rendezvényre, amely tovább növeli a műszaki oktatás és tanulás színvonalát. A kétnapos szimpózium és workshop helyszíne a Mobilis interaktív kiállítási központ, amely hozzájárul a résztvevők időtöltéséhez is. „Jól szórakoznak, miközben egy másodpercig sem szakadnak el a konferencia tematikájától” – nyilatkozta Szilasi Péter Tamás, a Mobilis igazgatója, utalva arra, hogy a központ profilja jól alkalmazkodik az esemény szakmai programjához.

Események

Nyári záróvizsga időszak 2019. június 19. 00:00 - 2019. június 28. 19:00
Diplomaátadó ünnepély - MUK 2019. június 22. 14:00 - 15:00
Szenátusi Ülés 2019. június 24. 14:00 - 15:00
IX. Nemzetközi Mikroalga Szimpózium 2019. június 25. 00:00 - 2019. június 26. 01:00