Sportosak-e a magyar felsőoktatási intézmények?

(www.kisalfold.hu  2007.12.04.)

Győr - A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) és a győri Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE) szakmai fórumot szervez az egyetemi-főiskolai hallgatóság testnevelésének és sportjának helyzetéről, fejlesztési lehetőségeiről.

Arra a kérdésre keresnek választ, hogy milyen eszközökkel lehet a sportot, a mozgást a hallgatókhoz közelebb hozni? Milyen szervezeti egység irányításával, koordinálásával valósulhat ez meg a felsőoktatási intézményeken belül. A „Sportosak-e a magyar felsőoktatási intézmények?" című szakmai fórum 2007. december 6-án, csütörtökön a győri egyetem konferenciatermében (E épület) lesz.

A hazai egyetemek, főiskolák képviselőit 10 órakor dr. Szekeres Tamás rektor és dr. Ottófi Rudolf, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere köszönti. A Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség (MEFS) eddigi eredményeit, törekvéseit dr. Hédi Csaba, a szövetség főtitkára mutatja be. „Az ifjúság fittségi állapotáról a statisztikák tükrében" témakörről dr. Zakariás Géza, a Széchenyi-egyetem testnevelő tanára és dr. Fehérné dr. Mérey Ildikó, a Budapesti Műszaki Főiskola intézetigazgatója tartanak előadást. Felkért hozzászólóként dr. Papp Magdolna, a győri egyetem szakorvosa és Téczely Tamás, a Pécsi Tudományegyetem testnevelő tanára mondják el tapasztalataikat.

14 órától a felsőoktatási intézmények sportlétesítményeinek üzemeltetéséről Nagy Ágoston, a DEAC Kft. (Debreceni Egyetem) igazgatója, majd Péntek Marica, a Győr Városi-Egyetemi Csarnok üzemeltetője, az Unihall Kft. igazgatója mondja el tapasztalatait. A szakmai fórum zárszavát Miskolczi Norbert, a HÖOK elnöke tartja. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és az egyetemek Hallgatói Önkormányzatainak képviselői a konferencia minden témájáról elmondják tapasztalataikat, véleményüket. A fórum programjának keretében a résztvevők megtekintik a hagyományos győri Futsal Mikulás Kupa döntőjét az Egyetemi Csarnokban. A Győrben már hagyománynak számító, ezúttal harmadik alkalommal rendezendő döntőn 8 dunántúli és budapesti egyetemi, főiskola csapat küzd a jó eredményért.

Események

Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00