Sportdiplomáciai képzés – már keresztfélévben is

Sportdiplomáciai képzés indult 2016 őszén a Széchenyi István Egyetemen. A bármely szakterületen szerzett, legalább alapképzési diplomával választható szakirányú továbbképzés időtartama 2 félév, s levelező munkarendben, szombati napokon Budapesten vannak a konzultációk.


A motiváló budapesti helyszín a Külgazdasági és Külügyminisztérium  Gellért-hegyen működő egyik intézménye. A sportszakemberek már a közelgő, kiemelt hazai eseményeken – így a EYOF-on, a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon – is hasznosíthatják tudásukat, erősíthetik a magyar sportdiplomáciát. A szaktárgyak előadói a sportdiplomácia jeles személyiségei.

– Célunk olyan szaktanácsadók képzése, akik a különböző sportszervezeteket képviselik a hazai vagy a nemzetközi szintéren. A végzettek ismerik a diplomácia, a protokoll, a médiakommunikáció fogalmait, működését, a hazai és nemzetközi sporttal összefüggő politikai és diplomáciai kérdéseket, s széleskörű szakmai ismeretekkel rendelkeznek a sport szervezeti és üzleti területein – mondta el dr. Gyömörei Tamás egyetemi docens, a kurzuson a sportgazdasági ismeretek tárgy tanára, aki a Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának vezetője. Több projektfeladatot is kapnak a hallgatók a marketing, a szervezés és a logisztika területéről, amelyek aktuális versenyekhez kötődnek, így elképzeléseiket azonnal összevethetik a rendezvények valóságos terveivel.

Az első csoportban az ország minden részéből, főképpen a fővárosból és Győrből jelentkezők tanulnak, s 2017 január végéig várják a keresztféléves képzésre pályázókat is. Részletes információk a Széchenyi István Egyetem internetes felvételi oldalain olvashatók: http://felveteli.sze.hu/sportdiplomaciai-szaktanacsado-1

(Forrás: http://o2hir.hu/sportdiplomaciai-kepzes-mar-keresztfelevben-is/)

Események

MÉK Nyílt Nap - Auditorium 2018. december 14. 10:00 - 14:00
Szenátusi ülés 2018. december 17. 14:00 - 16:00