Spirit Course – A kurzus, amit nem a Neptunban kell felvenni

Egyetemünkön 2018 tavaszán útjára indult egy rendezvénysorozat, amelyet a Hallgatói Önkormányzat szervez: ez a Spirit Course. A kurzus két „tárgyfelelőse” Szlotta Bence, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat alelnöke és Varju Benjamin, a Helix Rendezényszervező Iroda elnöke. A sorozat idén ősszel újabb estékkel folytatódik.

Győr, 2018. október 15. – SZEhírek, Horváth Márton


Létezik egyetemünkön egy olyan kurzus, amit nem a Neptunban kell felvenni és kreditpont sem jár érte. A foglalkozásokat előre meghirdetett időpontokban, szerda esténként tartják a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban. A tárgy meghívott vendégelőadói között népszerű magyar előadókat, DJ-ket találunk. Előkövetelményként csupán egy kis esti szabadidő és alkalmanként némi belépődíj van feltüntetve. Katalógus nincs, mégis semmi más nem fontos, csak a részvétel.

Természetesen nem egy tárgyról beszélünk, hanem egy nemrég startolt hallgatói bulisorozatról, amely a Spirit Course névre hallgat. A kurzust első ízben idén tavasszal írták ki, azzal a céllal, hogy új színt vigyen a szerda estékbe.

 

A Follow the Flow is fellépett Bridge-ben a Spirit Course keretein belül. (Fotó: Varga Orsolya)

 „Az elmúlt években arra lettünk figyelmesek, hogy a szerdák egyre laposabbá váltak a szórakozási lehetőségek terén. Ez szép lassan egyetemünk vezetőségének is feltűnt és a Hallgatói Önkormányzattal közösen arra jutottunk, hogy több koncertre és bulira van szükség, ezért indítottuk el 2018 februárjában a Spirit Course-t.” – avat be Benjamin, az egyik főszervező.

A fiúk tervét az egyetem felkarolta, így a szervezéshez kaptak némi anyagi támogatást. Így sikerült meghívni többek között olyan fellépőket, mint Julia Carpenter, a The Biebers, az Animal Cannibals, Yamina vagy éppen a Katapult DJ.

Eleinte megpróbáltunk minden héten Spirit Course bulit tartani valamilyen tematikával. Ilyenek voltak például a Mackó party, Gatsby farsang, Keresd a párod! esték. A túl nagy gyakoriság miatt viszont csökkent az érdeklődés, ebből kellett tanulnunk. Ebben a tanévben ritkábban lesz Spirit Course esemény, ugyanakkor azok ütősebbek lesznek. A jövőben azt kell elérnünk, hogy amikor meglátnak a hallgatók egy Spirit Course eseményt, akkor tudják, hogy az jó buli lesz - fellépőkkel, tematikával, italakciókkal.” – mesélik.

 

Szlotta Bence és Varju Benjamin, a Spirit Course főszervezői. (Fotó: Májer Csaba József)

A srácoknak a hallgatók délutánjaira is van ajánlata: az ősszel a Dumaszínházzal kötött együttműködés keretében standup fellépésekre lehet számítani.

A szervezés igazi csapatmunka. Egyeztetni kell a fellépőkkel, tartani a kapcsolatot a Bridge-es kollégákkal, megtervezni a promóciót. Az események arculatát hallgatók tervezik, a bulikat szintén hallgatók fotózzák. Mindenki kiveszi a részét a munkából.

A végére álljanak itt Bence szavai: „Amikor sétálsz az Üveges előtt és már délután hallod mindenkitől, hogy este az általad szervezett bulira fognak lemenni. Ez az, amiért megéri csinálni!”

Események

Szakirányválasztás 2020. szeptember 14. - 2020. szeptember 19.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 18. - 2020. szeptember 19.
Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.