Spirit Course – A kurzus, amit nem a Neptunban kell felvenni

Egyetemünkön 2018 tavaszán útjára indult egy rendezvénysorozat, amelyet a Hallgatói Önkormányzat szervez: ez a Spirit Course. A kurzus két „tárgyfelelőse” Szlotta Bence, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat alelnöke és Varju Benjamin, a Helix Rendezényszervező Iroda elnöke. A sorozat idén ősszel újabb estékkel folytatódik.

Győr, 2018. október 15. – SZEhírek, Horváth Márton


Létezik egyetemünkön egy olyan kurzus, amit nem a Neptunban kell felvenni és kreditpont sem jár érte. A foglalkozásokat előre meghirdetett időpontokban, szerda esténként tartják a Bridge Hallgatói és Oktatói Klubban. A tárgy meghívott vendégelőadói között népszerű magyar előadókat, DJ-ket találunk. Előkövetelményként csupán egy kis esti szabadidő és alkalmanként némi belépődíj van feltüntetve. Katalógus nincs, mégis semmi más nem fontos, csak a részvétel.

Természetesen nem egy tárgyról beszélünk, hanem egy nemrég startolt hallgatói bulisorozatról, amely a Spirit Course névre hallgat. A kurzust első ízben idén tavasszal írták ki, azzal a céllal, hogy új színt vigyen a szerda estékbe.

 

A Follow the Flow is fellépett Bridge-ben a Spirit Course keretein belül. (Fotó: Varga Orsolya)

 „Az elmúlt években arra lettünk figyelmesek, hogy a szerdák egyre laposabbá váltak a szórakozási lehetőségek terén. Ez szép lassan egyetemünk vezetőségének is feltűnt és a Hallgatói Önkormányzattal közösen arra jutottunk, hogy több koncertre és bulira van szükség, ezért indítottuk el 2018 februárjában a Spirit Course-t.” – avat be Benjamin, az egyik főszervező.

A fiúk tervét az egyetem felkarolta, így a szervezéshez kaptak némi anyagi támogatást. Így sikerült meghívni többek között olyan fellépőket, mint Julia Carpenter, a The Biebers, az Animal Cannibals, Yamina vagy éppen a Katapult DJ.

Eleinte megpróbáltunk minden héten Spirit Course bulit tartani valamilyen tematikával. Ilyenek voltak például a Mackó party, Gatsby farsang, Keresd a párod! esték. A túl nagy gyakoriság miatt viszont csökkent az érdeklődés, ebből kellett tanulnunk. Ebben a tanévben ritkábban lesz Spirit Course esemény, ugyanakkor azok ütősebbek lesznek. A jövőben azt kell elérnünk, hogy amikor meglátnak a hallgatók egy Spirit Course eseményt, akkor tudják, hogy az jó buli lesz - fellépőkkel, tematikával, italakciókkal.” – mesélik.

 

Szlotta Bence és Varju Benjamin, a Spirit Course főszervezői. (Fotó: Májer Csaba József)

A srácoknak a hallgatók délutánjaira is van ajánlata: az ősszel a Dumaszínházzal kötött együttműködés keretében standup fellépésekre lehet számítani.

A szervezés igazi csapatmunka. Egyeztetni kell a fellépőkkel, tartani a kapcsolatot a Bridge-es kollégákkal, megtervezni a promóciót. Az események arculatát hallgatók tervezik, a bulikat szintén hallgatók fotózzák. Mindenki kiveszi a részét a munkából.

A végére álljanak itt Bence szavai: „Amikor sétálsz az Üveges előtt és már délután hallod mindenkitől, hogy este az általad szervezett bulira fognak lemenni. Ez az, amiért megéri csinálni!”

Események

Nyári ügyeleti rend 2019. július 29. 00:00 - 2019. augusztus 20. 23:00
Melegvíz szolgáltatás szünetelése 2019. augusztus 6. 03:00 - 20:00
WAKO utánpótlás Kick-box Európa-bajnokság 2019. augusztus 24. - 2019. szeptember 1.