Segíti a digitális távoktatást az Egyetemi Könyvtár

A keletkező késedelmi díjak eltörlésével, a digitális távoktatás támogatásával segíti olvasóit a koronavírus-járvány miatt kialakult új helyzetben a Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtára. A szervezeti egységben új szabályok léptek életbe átmenetileg.

Győr, Mosonmagyaróvár, 2020. március 23.  – SZEhírek, Hancz Gábor

„A mostani helyzetben a hagyományos dokumentumokról az elektronikus és digitalizált tartalmakra helyezzük át a hangsúlyt, ezzel is támogatva a digitális távoktatás kialakítását” – fogalmazott Tóth Csilla, az Egyetemi Könyvtár megbízott igazgatója annak kapcsán, hogy a Széchenyi-egyetemen március 23-án távoktatásos munkarend lépett életbe. A járványügyi intézkedések természetesen érintették az intézményt is, amelynek központi könyvtára, valamint a hálózatába tartozó összes tagkönyvtára – így az Állam- és Jogtudományi, a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi, valamint az Apáczai Csere János Karon lévő – március 13. óta határozatlan ideig zárva tart, az olvasói terek nem látogathatók.

A szolgáltatásokkal kapcsolatos valamennyi információ megtalálható az Egyetemi Könyvtár honlapján. A szervezeti egység arra biztat mindenkit, hogy esetleges kérdéseit a konyvtar@sze.hu címen tegye fel.

A központi könyvtár terei sem látogathatók átmenetileg.

„A beiratkozást, a helyben használható szolgáltatásokat, valamint a dokumentumok kikölcsönzését és visszahozatalát ideiglenesen felfüggesztettük” – hívta fel a figyelmet Tóth Csilla. Hozzátette: az olvasóktól azt kérik, hogy ha már nincs szükségük a kikölcsönzött dokumentumokra, azokat ne küldjék el postán, hanem az újranyitás után személyesen vigyék majd vissza. A korlátozás ideje alatt keletkező késedelmi díjakat törlik, a korábbi tartozások azonban továbbra is érvényben maradnak. Ha bárkinek egyéb információra van szüksége a kölcsönzéssel kapcsolatban, a kolcsonzes@sze.hu címen érdeklődhet.

Események

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.
Tantárgyválasztási időszak 2020. augusztus 24. - 2020. augusztus 29.