Retró fotópályázat: kik nyerték az ajándékcsomagot?

Ballagások vidám és felemelő pillanatai, a mindig is összetartó hallgatói közösségek és a jól ismert vasúti kocsiból készült folyosó megannyi titka és története elevenedik meg a Széchenyi István Egyetem Kommunikációs és Alumni Irodája által meghirdetett retró fotópályázat legjobbnak ítélt képein. Lássuk, kik nyerték az ajándékcsomagokat!

Győr, 2020. június 18. – SZEhírek

A Széchenyi István Egyetem Kommunikációs és Alumni Irodája kiválasztotta a májusban meghirdetett retró fotópályázat nyerteseit. A kommunikációs szakemberekből és fotósból álló zsűri több szakmai szempontot mérlegelve egy különdíjat is megszavazott, hiszen a pályázatra beérkezett képek között bőven akadt elismerésre méltó. Éppen ezért a bírálók úgy döntöttek, a https://oregdiak.sze.hu/ honlapon folyamatosan közzéteszik a beküldött fotókat, amelyek itt érhetők el.

Az iroda a pályázatra olyan 1968–2019 között készült fotókat várt, amelyek a Széchenyi István Egyetemet, annak jogelődjét örökítették meg, vagy amelyek ábrázolták a kampuszban, szakkollégiumokban, kollégiumokban, laboratóriumokban zajló életet, kiemelt rendezvényeket, építkezéseket, melyeknek köszönhetően bemutathatjuk az intézményre jellemző töretlen fejlődés ívét és a mindig is zsongó hallgatói életet. A felvételek láttán nem túlzás azt állítani, megelevenedett a múlt. Ezért indítottuk el egyetemtörténeti időutazásunkat a Mesélnek a képek című cikksorozatunkkal, amelyben az első győri évfolyamról, felejthetetlen oktatókról és közösségről éppúgy olvashattak, mint a kollégiumok fejlesztéséről.

És akkor következzenek a nyertes felvételek!

 

Különdíjas

Ballagás Győrben, 1983-ban. A képen a végzősöket Lublóy László és Agárdy Gyula kíséri. A fotó beküldője, Bognár Zoltán az oktatókról azt mesélte, hogy ők töltötték a legtöbb időt a tankörükkel, sokat köszönhetnek nekik.


3. helyezett

 

Az egyetemi élet bemutatásáról készült fotósorozat hangulatos darabja 2016-ból az intézmény szimbolikus átjárójáról. A fotót beküldte: Józsa Blanka


2. helyezett

 

A postaüzemi szak bolond ballagása a győri Kossuth-hídon 1978-ban. Reméljük, sokan magukra ismernek a szép emlékekre gondolva! A fotó beküldője: Jámbor Józsefné Palla Ilona


1. helyezett

 

Az 1976-ban végzett vasútgépészmérnök, Mátyás Gábor Zoltán pályázatunkra beküldött képein keresztül megelevenedtek a hetvenes évek, az első győri évfolyam dédelgetett történetei. A felvétel egy kirándulás emlékét őrzi, amely megalapozta azokat a kapcsolatokat, amelyek miatt az egykori hallgatók ma is rendszeresen találkoznak egymással.


A Kommunikációs és Alumni Iroda gratulál a nyerteseknek, akikkel az ajándékcsomagok átadása miatt felveszi a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken. Minden pályázónak köszönjük a részvételt, hiszen mindannyian értékes felvételekkel gazdagították a Széchenyi István Egyetem alumniközösségének archívumát.

Találkozna egykori szaktársaival?

Az egyetem örömmel segít az öregdiák találkozók megszervezésében és lebonyolításában. Ezzel kapcsolatban érdeklődni lehet az oregdiak@sze.hu címen.

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.