Pro Orchestra Díjat kapott dr. Szekeres Tamás

A Győri Filharmonikus Zenekar által tavaly alapított Pro Orchestra Díjat idén dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem korábbi rektora kapta a társulat munkáját segítő önzetlen és elévülhetetlen erőfeszítéseiért.

Győr, 2019. december 3. - SZEhírek


A Győri Filharmonikus Zenekar tavaly ünnepelte hivatásossá válásának 50. évfordulóját. A társulat a jubileumi évben megalapította Pro Orchestra Díjat, mellyel azokat szeretné elismerni, akik sokat tettek, tesznek a zenekarért. Az első alkalommal, tavaly Fűke Géza igazgató és Berkes Kálmán művészeti vezető három díjat adott át: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának és az Audi Hungaria Zrt.- nek.

Dr. Szekeres Tamás és Fűke Géza az ünnepélyes díjátadás pillanataiban. Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar

A Pro Orchestra Díjat idén dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem korábbi rektora kapta a társulat munkáját segítő önzetlen és elévülhetetlen erőfeszítéseiért, amelyekkel hozzájárult a zenekar hazai és nemzetközi hírnevének öregbítéséhez. A díjátadásra szombaton került sor, az együttes Varga Tibor-bérletének Hattyúdal című hangversenyén.

Fűke Géza igazgató méltatásában kiemelte: „vezetésünk alatt az elmúlt évtized legfontosabb hozadéka az, hogy a zenekart visszaadtuk a városnak, együttesünk társadalmi beágyazottsága erősödött, és ebben nagy szerepet vállalt dr. Szekeres Tamás, aki felismervén törekvésünket, minden segítséget megadott nekünk.” A kitüntetett meghatódottan fogadta az elismerést, ami Hefter László üvegplasztikájából és egy méltató oklevélből áll.

Események

Záróvizsga jelentkezési időszak 2019. november 28. - 2019. december 12.
MÉK nyílt nap 2019. december 13. 10:00 - 16:00
Székelyhidi Rita - PhD dolgozat nyilvános vitája 2019. december 13. 15:30 - 17:00
Szorgalmi időszak vége 2019. december 14.