Pro Orchestra Díjat kapott dr. Szekeres Tamás

A Győri Filharmonikus Zenekar által tavaly alapított Pro Orchestra Díjat idén dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem korábbi rektora kapta a társulat munkáját segítő önzetlen és elévülhetetlen erőfeszítéseiért.

Győr, 2019. december 3. - SZEhírek


A Győri Filharmonikus Zenekar tavaly ünnepelte hivatásossá válásának 50. évfordulóját. A társulat a jubileumi évben megalapította Pro Orchestra Díjat, mellyel azokat szeretné elismerni, akik sokat tettek, tesznek a zenekarért. Az első alkalommal, tavaly Fűke Géza igazgató és Berkes Kálmán művészeti vezető három díjat adott át: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának és az Audi Hungaria Zrt.- nek.

Dr. Szekeres Tamás és Fűke Géza az ünnepélyes díjátadás pillanataiban. Fotó: Győri Filharmonikus Zenekar

A Pro Orchestra Díjat idén dr. Szekeres Tamás, a Széchenyi István Egyetem korábbi rektora kapta a társulat munkáját segítő önzetlen és elévülhetetlen erőfeszítéseiért, amelyekkel hozzájárult a zenekar hazai és nemzetközi hírnevének öregbítéséhez. A díjátadásra szombaton került sor, az együttes Varga Tibor-bérletének Hattyúdal című hangversenyén.

Fűke Géza igazgató méltatásában kiemelte: „vezetésünk alatt az elmúlt évtized legfontosabb hozadéka az, hogy a zenekart visszaadtuk a városnak, együttesünk társadalmi beágyazottsága erősödött, és ebben nagy szerepet vállalt dr. Szekeres Tamás, aki felismervén törekvésünket, minden segítséget megadott nekünk.” A kitüntetett meghatódottan fogadta az elismerést, ami Hefter László üvegplasztikájából és egy méltató oklevélből áll.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.