Pályázati kiírás az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata – 2017” cím elnyerésére

Pályázati kiírás

az

„Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata – 2017”

cím elnyerésére

Pályázat célja

Az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy a szervezetek számára kulcsfontosságú kérdéssé válik az információ- és adatvédelem. Ennek számtalan megközelítésmódja van, amely közül egyre inkább elterjed az ISO 27000-es szabványcsaládra, az ISO/IEC 27001 szabványra alapuló információvédelmi irányítási rendszer. A pályázat célja, hogy népszerűsítsük az egyre elterjedő nemzetközi gyakorlatot, és támogassuk azokat az egyetemi hallgatókat, akik ezen a területen készítik szak- és diplomadolgozatukat.


Pályázat kiírója

Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület

1102 Budapest, Szent László tér 20.

www.hetpecset.hu

Kapcsolattartó személy: Csuka Dénes titkár


Pályázók köre – feltételek

Pályázatot nyújthat be minden olyan

 • főiskolai hallgató, aki szakdolgozatát minimum hároméves képzésben készítette el vagy
 • egyetemi hallgató, aki diplomadolgozatát minimum ötéves képzésben készítette el,
 • hallgató, aki szak- vagy diplomadolgozatát az új rendszerű BSC vagy MSC szinteken készítette el és az alábbi feltételekkel kielégíti:
  • a szak- vagy diplomadolgozat nappali vagy levelezős képzés keretében, akkreditált felsőoktatási intézményben, főiskolai vagy egyetemi szintű képzésben, illetve BSC vagy MSC képzésben készült;
  • a diplomadolgozat központi témája az információ- és adatvédelem (preferált terület az ISO 27000-es szabványcsaláddal, azon belül kiemelten az IDO/IEC 27001 szabvánnyal foglalkozó dolgozat);
  • a diplomadolgozat a képző intézményéhez 2016. június 1. és 2017. június 30. között adta le annak készítője, és azt 2017. július 15-ig sikeresen megvédi;
  • a pályázó rendelkezik a pályázat benyújtásához egy ajánlólevéllel, a záróvizsga-bizottság vagy az intézményi témavezető részéről.


Pályázat benyújtásának módja és határideje

A pályázatot kérjük a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, 1102 Budapest, Szent László tér 20. címre postai úton megküldeni vagy személyesen leadni.

A pályázati anyagnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

 • pályázó kísérőlevele és nyilatkozata, hogy a pályázati feltételeknek megfelel;
 • záróvizsga-bizottság vagy az intézményi témavezető ajánlólevele;
 • szakdolgozat vagy diplomadolgozat;
 • a pályázó értesítési címe és elérhetősége.

A pályázatok beérkezési határideje: 2017. július 30.

 

Pályázat elbírálása

A beérkezett pályázatokat a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület szakértő tagjai egységes szempontrendszer alapján bírálják el.


Pályázat eredményének közzététele és díjazása

A Pályázat kiírója egy díjat ad ki az „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata – 2017” „Szakdolgozat kategóriában” és egy díjat ad ki „Év információvédelmi szak- és diplomadolgozata – 2017” „Diplomadolgozat kategóriában” címmel. A pályázók elektronikus vagy postai levélben kapnak értesítést a díj odaítéléséről. A nyertes pályázó nevét, dolgozatának címét és a képző intézmény nevét a pályázat kiírója közzéteszi honlapján a www.hetpecset.hu címen.

A pályázatokat a pályázat kiírója 2017. augusztus 31-ig elbírálja, értesíti a pályázókat és az eredményt közzé teszi.

A nyertes pályázó mindkét kategóriában 50 – 50.000 Ft értékű utazási utalványban részesül.

A pályázat eredményéről a pályázat kiírója beszámol a LXXVII. Információvédelem menedzselése szakmai fórumon 2017. szeptember 20-án, és a pályázat nyerteseinek lehetőséget biztosít a fórumon pályaművük kb. 20 perces előadásban való bemutatására.


Egyéb

A pályázatok elbírálását követően a pályázati anyagból a szak- és diplomadolgozatot a pályázat kiírója visszaküldi a pályázónak.

 

Budapest, 2017. március 30.

 

Gasparetz András

elnök

 

Események

Szenátusi Ülés 2020. március 30. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00