Összefogásban kapni és adni is lélekemelő

Összefogtak a hallgatók országszerte, és arra kérik az egyetemi polgárokat, hogy segítsenek rászoruló családokon. A Széchenyi István Egyetem Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott a HÖOK mentorprogramjához. A győri campuson Bíró Annamária igazságügyi igazgatási szakos hallgató koordinálja a gyűjtést.

Győr, 2018. március 14. - SZEhírek

Elsősorban tartós élelmiszereket, például tésztát, lisztet, rizst, sót, cukrot, étolajokat, búzadarát, zsemlemorzsát, sárgaborsót, lencsét, szárazbabot, fűszereket, konzerveket, lekvárokat, levesporokat, kekszet, édességet, gyermek vitaminokat várunk. Nem kell feltétlenül nagy mennyiségre gondolni, mert a sok kis segítség összeadódik, és végül több rászoruló család napjait teheti élhetőbbé” – mondja Bíró Annamária, aki fontos célnak tartja az értelmiségi létben a társadalmi felelősségvállalást, és minden hallgatót arra bíztat, váljon a segítőszándék mindennapossá az életében. 

 

Bíró Annamária koordinálja a „Több lett? Maradhat!” kampányt a Széchenyi-egyetemen.

Az adománygyűjtés március elején kezdődött és húsvétig tart. A győri campuson az AKIK pultjánál állítottak fel gyűjtőpontot, de a jogi kar épületében is le lehet adni a csomagokat. Amiket aztán a Karitatív Tanács segítségével juttatnak el hátrányos helyzetű családokhoz. A Tanács tagja a Katolikus Karitász, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt. Ezek a nagy múltú, hiteles segélyszervezetek jelentik a garanciát arra, hogy a csomagok valóban a leginkább rászorulókhoz jutnak el.

Az elmúlt szemeszterben öt tonna tartós élelmiszert osztottak ki országszerte. A HÖOK szeretné megismételni ezt a nagyságrendű összefogást, és egyben hagyományt teremteni ebből minden félévben. A rászoruló családoknak és gyerekeknek nem csak ünnepek közeledtével van szükségük segítségre, ezért hisznek a szervezők abban, hogy egy jó ügy érdekében karácsony nélkül is képesek vagyunk az összefogásra. Az akcióval a felelősségvállalás fontossága mellett a túlvásárlás problémájára hívják fel a figyelmet, segítve a felhalmozott fogyasztási cikkek hasznosításában is.

Annamari egyik kedvenc, választható tárgya az önkéntes segítő gyakorlat volt. Diáktársaival rendszeresen jártak a kórházba, jó szívvel tették. Most a „Több lett? Maradhat!” kampány koordinátora lett, és  ugyanolyan lelkesen vesz részt ebben az összefogásban, mint az eddigi karitatív munkáiban. Azt kéri, minél többen csatlakozzanak hozzá, egy-egy csomag liszttel, cukorral. „Mert ez lélekemelő. Annak is, aki kaphat, de annak még inkább, aki adhat is.”

Események

Szenátusi Ülés 2020. március 30. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00