Összefogás a gyakorlatiasabb mérnökképzésért

Szakmai napot tartott október 16-án Győrben az Abas, amelynek kezdetén az IT cég együttműködési megállapodást kötött a helyi Széchenyi István Egyetemmel.

Világszerte közel háromezer, hazánkban száz fölött van azoknak a vállalatoknak a száma, akik az Abas vállalatirányítási rendszerét használják. A multinacionális szoftverfejlesztő nemcsak a nagy szervezetekre, hanem a kkv-szektor képviselőire is gondol, kifejezetten az ő igényeikhez igazított megoldásokat is kínál. Hoffer István, a vállalatcsoport hazai képviseletét ellátó InterJNet Számítástechnikai Kft. ügyvezetője szerint fontos terep számukra a felsőoktatás, hiszen a jövő menedzserei, cégvezetői ma ott ülnek a padokban. Eddig már 3-400 közgazdász szakos hallgató ismerkedett meg a szoftvereikkel, most a műszaki képzés felé is nyitni kívánnak.

Felelősek vagyunk a hallgatóinkért – e szavak már Földesi Pétertől, a győri egyetem rektorától származnak. – Nagyon fontos, hogy minél gyakorlatiasabb képzést biztosítsunk azok számára, akik a jövő döntéshozói, a holnap értelmiségének meghatározó tagjai lesznek. Eddig is jó eredményeket értünk el Practing gyakorlatorientált programunk révén, sok hallgatónk már a diploma kézhezvételekor biztos állással rendelkezik. Azonban ezek a lehetőségek a gépgyártásra, a feldolgozóiparra fókuszálnak, ugyanakkor a soft skill szegmensben, a vállalatirányítás, menedzsment területeken is szükségesnek látjuk hasonló tapasztalatszerzés biztosítását. A most megkötött együttműködési megállapodás ezt a célt szolgálja, amellyel az IT világot érintő korszerű gondolkodásmód is érkezik egyetemünkre – fogalmazott az intézmény vezetője.

A szerződéskötés alkalmából James David Jamaleldine, az Abas Software AG nemzetközi marketingért felelős elnökségi tagja elmondta, a világ számos pontján, így például Hongkongban, Indiában, Németországban tucatnyi felsőoktatási intézménnyel kötöttek hasonló megállapodást. Azt szeretnék elérni, hogy a leendő cégvezetők idejekorán megismerkedjenek a vállalatirányítási szoftverekkel, azok működési logikájával, ezáltal pedig hozzászokjanak az üzleti gondolkodásmódhoz. Az Abas vezetőségének képviselője ígéretesnek látja az észak-dunántúli régió ipari potenciálját, ezért is tartja jelentősnek a Széchenyi István Egyetemmel most kezdődő partneri együttműködést.

Megjelenés helye:
Összefogás a gyakorlatiasabb mérnökképzésért
http://www.autopro.hu/szolgaltatok/osszefogas-a-gyakorlatiasabb-mernokkepzesert/7215/

Események

Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. február 28. - 2020. február 29.
Egyetemi szerver leállás 2020. február 29. 08:00 - 12:00
Szakirányválasztás 2020. március 2. - 2020. március 7.