Nagy értékű könyvadomány a MÜTF-nek a Széchenyi István Egyetemtől

(Udvarhelyi Híradó, www.uh.ro, 2011. március 3.)


Közel nyolcszáz szakkönyvet kapott adományba a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája Székelyudvarhelyi Tagozata a győri Széchenyi István Egyetemtől, melynek összértéke meghaladja a tízezer eurót.
A Székelyudvarhelyi Képzési Központ egy éve van szoros együttműködésben a magyarországi Széchenyi István Egyetemmel, melynek legfőbb eredménye a Vezetés és szervezés mesterképzés működése Székelyudvarhelyen. A Széchenyi István Egyetem tavaly ősszel indította mesterképző szakát Székelyudvarhelyen, mint az első Magyarországon kívüli képzését, ahol több mint harminc hallgató kezdte el a magyar nyelv ű mesterképzést, hétvégi oktatásban.
A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja, dr. Józsa László szerint, a patriotizmus önmagában nem elég, annak párosulnia kell „anyanyelven tanult, tárgyalni, vezetni, irányítani képes gyakorlati szakemberekkel, menedzserekkel, akik egyszerre hisznek közösségük életerejében, sikerében, s abban, hogy irányító képességeikkel, készségeikkel képesek elősegíteni szűkebb pátriájuk gazdasági-társadalmi felemelkedését". Ezért is hívták életre határon túli képzésüket, és ezen könyvadományaikkal is ezt igyekeznek elősegíteni. Már a képzés indításakor kétszáz könyvel bővítették a Főiskola könyvtárát, melyet most újabb hatszázzal toldottak meg. A frissen érkezett könyvek közt megtalálhatóak a gazdasági szakirodalom több területének legújabb kiadásai. Például a menedzsment területén (Szervezeti formák és vezetés, Interkulturális menedzsment, A tudásmenedzsment emberi oldala, A döntéselmélet alapjai), a logisztika területén (Ellátási lánc menedzsment, Elosztási logisztika, Szállítmányozás, Anyagmozgatás, raktározás), a környezetvédelem területén (Hulladékgazdálkodás, Térinformatika, Hagyományos és megújuló energiák), valamint a területfejlesztés területén (A területi stratégiáktól a monitoringig, A települések világa, A település, az építés világa, Környezettervezés).
Ezek a könyvek egyaránt állnak a mesteri és főiskolai hallgatók rendelkezésére, de ugyanakkor más olvasók számára is hasznos olvasmányok lehetnek.
Könyvtárunk nem csupán a főiskola hallgatói, hanem minden, a gazdasági ismeretek iránt érdeklődő előtt nyitva áll, így a támogatás keretében érkezett könyvek hasznos segítséget nyújtanak a helyi üzletembereknek, vállalkozóknak egyaránt, hozzájárulva a Székelyföldön történő magyar nyelvű oktatás megerősödéséhez. A támogatásért köszönet a Széchenyi István Egyetemnek, akik felvállalták a határokon átívelő nemzetegyesítést az oktatás révén.

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00