Nagy értékű könyvadomány a MÜTF-nek a Széchenyi István Egyetemtől

(Udvarhelyi Híradó, www.uh.ro, 2011. március 3.)


Közel nyolcszáz szakkönyvet kapott adományba a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája Székelyudvarhelyi Tagozata a győri Széchenyi István Egyetemtől, melynek összértéke meghaladja a tízezer eurót.
A Székelyudvarhelyi Képzési Központ egy éve van szoros együttműködésben a magyarországi Széchenyi István Egyetemmel, melynek legfőbb eredménye a Vezetés és szervezés mesterképzés működése Székelyudvarhelyen. A Széchenyi István Egyetem tavaly ősszel indította mesterképző szakát Székelyudvarhelyen, mint az első Magyarországon kívüli képzését, ahol több mint harminc hallgató kezdte el a magyar nyelv ű mesterképzést, hétvégi oktatásban.
A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja, dr. Józsa László szerint, a patriotizmus önmagában nem elég, annak párosulnia kell „anyanyelven tanult, tárgyalni, vezetni, irányítani képes gyakorlati szakemberekkel, menedzserekkel, akik egyszerre hisznek közösségük életerejében, sikerében, s abban, hogy irányító képességeikkel, készségeikkel képesek elősegíteni szűkebb pátriájuk gazdasági-társadalmi felemelkedését". Ezért is hívták életre határon túli képzésüket, és ezen könyvadományaikkal is ezt igyekeznek elősegíteni. Már a képzés indításakor kétszáz könyvel bővítették a Főiskola könyvtárát, melyet most újabb hatszázzal toldottak meg. A frissen érkezett könyvek közt megtalálhatóak a gazdasági szakirodalom több területének legújabb kiadásai. Például a menedzsment területén (Szervezeti formák és vezetés, Interkulturális menedzsment, A tudásmenedzsment emberi oldala, A döntéselmélet alapjai), a logisztika területén (Ellátási lánc menedzsment, Elosztási logisztika, Szállítmányozás, Anyagmozgatás, raktározás), a környezetvédelem területén (Hulladékgazdálkodás, Térinformatika, Hagyományos és megújuló energiák), valamint a területfejlesztés területén (A területi stratégiáktól a monitoringig, A települések világa, A település, az építés világa, Környezettervezés).
Ezek a könyvek egyaránt állnak a mesteri és főiskolai hallgatók rendelkezésére, de ugyanakkor más olvasók számára is hasznos olvasmányok lehetnek.
Könyvtárunk nem csupán a főiskola hallgatói, hanem minden, a gazdasági ismeretek iránt érdeklődő előtt nyitva áll, így a támogatás keretében érkezett könyvek hasznos segítséget nyújtanak a helyi üzletembereknek, vállalkozóknak egyaránt, hozzájárulva a Székelyföldön történő magyar nyelvű oktatás megerősödéséhez. A támogatásért köszönet a Széchenyi István Egyetemnek, akik felvállalták a határokon átívelő nemzetegyesítést az oktatás révén.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.