Munkaadói oldalról biztosan teltházas lesz a XXV. Győri Állásbörze

A jubileumi, XXV. Győri Állásbörzét rendezi meg a Széchenyi István Egyetem április 9-én, a győri campuson. Előzőleg, április 8-án lesz egy „nulladik”, úgynevezett felkészítő nap is, ahol több cég  segít az érdeklődőknek az álláskeresési folyamat minden aspektusában, sőt, állásinterjúkra is várják a városból érkezőket és a hallgatókat egyaránt. Az egyetem karrier oldalán minden fontos információ megtalálható.

Győr, 2019. március 11. – SZEhírek, Ny. Cs.

A Széchenyi István Egyetem által rendezett állásbörze évről-évre nagyon jó indikátora a megyei álláspiacnak. Míg a 2010-es évek elejére még a tanácstalanság, az útkeresés volt a jellemző, mert a hagyományos módszerek már nem voltak hatékonyak, és a cégek HR-esei új lehetőségeket kerestek arra, hogy eredményesen tudjanak megjelenni az erős munkaerőhiánnyal küzdő piacon, addig mára az új toborzási technikák birtokában egymással is éles versenyben próbálják időben magukhoz csábítani a megfelelő számú és felkészültségű új munkaerőt.

 

Tavaly is sokan voltak kíváncsiak a cégek ajánlataira a győri egyetemen.

A XXV. Győri Állásbörzén már a nulladik, felkészítő napon is folyamatosak lesznek a programok. Előadások, tanácsadások, állásinterjúk futnak párhuzamosan.  Az érdeklődők válaszokat kaphatnak arra, milyen egy jó önéletrajz, motivációs levél, mire figyeljenek a cégek kiválasztásánál, sőt, éles állásinterjún is kipróbálhatják magukat, és álláshoz is juthatnak, hiszen az Audi Hungaria Zrt. és az Ernst & Young Magyarország egyaránt tart felvételi beszélgetéseket.

„Az idei évben negyvenegy cég állít ki az aulában. Jóval a regisztrációs idő lejárta előtt teltházas lett a börze, és több jelentkező is volt, akiket sajnos már nem tudtunk fogadni. A műszaki ágazat mellett a banki szektor, pénzügyi tanácsadó cégek, logisztikával, kereskedelemmel foglalkozó KKV-k is képviseltetik magukat. Az olyan nagyvállalatok, mint az Audi, a Dana, az SMR, a Coloplast természetesen idén is jönnek, de a hazai kis és középvállalkozások is szép számmal jelen lesznek” – mondta Lőrincz Gergő, a kiállítás főszervezője.

A börze kilenctől négy óráig tart nyitva április 9-én, és a látogatókat egy részletes Állásbörze Kalauz segíti majd, amiben a standtérkép mellett minden fontos információt megtalálnak a kiállító cégekről, a HR-esek elérhetőségéről, a meghirdetett pozíciókról.

„Az a tapasztalatunk, hogy nemcsak a kiállító cégek, hanem az érdeklődők is egyre felkészültebben, tudatosabban érkeznek a börzére. Az álláskeresők számára napjainkban a fizetésen, munkakörön túl az is nagyon fontos, hogyan fogják magukat érezni, milyen a munkahelyi környezet, milyen karrierlehetőségek vannak. A munkavállalók lojalitásáért meg kell küzdeni, a fiatalok gyorsan és könnyen váltanak, ha úgy érzik, hogy nem megfelelő helyre kerültek. A HR területen eredményes cégek pedig jól élnek a fiatalok népszerű kommunikációs csatornáival, és jelen vannak a duális képzésben. Vagyis már az iskolai évek alatt kinevelik maguknak a munkaerőt, így a diákok a diploma megszerzése előtt a vállalathoz kötődnek” – hangsúlyozza az Egyetemi Szolgáltató Központ Karrier Irodájának vezetője.

Lőrincz Gergő, a Karrier Iroda vezetője évek óta nagy sikerrel szervezi az egyetem állásbörzéit.

Események

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.
Tantárgyválasztási időszak 2020. augusztus 24. - 2020. augusztus 29.