Minőségi díjat kapott a Széchenyi

(Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap, Kiss Szimóna, 2011. szeptember 6.)

A Széchenyi István Egyetem minőségi munkáját elismerte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium: az intézmény elnyerte a Felsőoktatási Minőségi Díj bronz fokozatát. A cím az egyetemi dolgozóknak azt üzeni: „a kijelölt út jó, ezen kell továbbhaladni".

Visszatért az élet az Egyetem térre tegnap délelőtt: a vidéki hallgatók beköltöztek a kollégiumba, a városi-egyetemi csarnokban dr. Szekeres Tamás rektor megnyitotta a 38. tanévet. Az idei rendezvényen a legjobb tanulóknak járó elismeréseken és a 3933 gólya eskütételén túl is volt ok az örömre: az új szemeszterre teljesen megújult a campus, s a Felsőoktatási Minőségi Díj bronz fokozatú oklevele is kikerülhet az intézmény büszkeségfalára.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium februárban írt ki pályázatot a Felsőoktatási Minőségi Díjra, amelyre a Széchenyi István Egyetem (SZE - Győr) is jelentkezett. A cím elnyeréséhez kilenc területet vizsgált az értékelőbizottság, melyek a következők: vezetés, stratégia, emberi erőforrások, partnerkapcsolatok, folyamatok, közvetlen partnerek elégedettsége, munkatársak elégedettsége, társadalmi hatás, kulcsfontosságú eredmények. Az említett kilenc területen a „múlt, jelen, jövő" elvét követve kellett bemutatni, hogy mit terveztek a kezdetekkor, azt miként valósították meg, s hogyan ellenőrzik, hogy megfelelően és jól működik-e.

Tamándl László, a rektori hivatal projektben részt vevő munkatársa a vizsgált szegmensekből a pályázatban a munkaerő-piaci kapcsolatokat, a folyamatos fejlesztéseket, a minőségirányítás fokozatos megújítását, a diplomás pályakövetést, az intézmény társadalmi hatását és a város kulturális életében való aktív szerepvállalását emelte ki. Hozzátette: a pályázatban külön említésre méltó az intézmény gazdasági teljesítménye, hiszen a SZE - Győr azon kevés felsőoktatási intézmények közé tartozik, amelyek több éve kiszámíthatóan, racionálisan és takarékosan gazdálkodnak, és nincs tartozásuk.

- Az intézmény azért pályázott a díjra, mert a pályázat célja és lényege a folyamatos önellenőrzés, s az intézményi minőségbiztosítás ez évben már eljutott arra a szintre, amelyet érdemes megméretni. A cím azonban nemcsak a külvilágnak szól, hanem jó lehetőséget kínált arra is, hogy felmérje az intézmény teljesítményét, a lehetséges fejlesztési irányait. Rávilágította a figyelmet arra, hogy napról napra oda kell figyelni a hallgatók, az öregdiákok, az oktatók, a munkaerő-piaci szereplők és a közvetlen társadalom véleményére, s ezeket vissza kell építeni az egyetem mindennapjaiba - mondta Tamándl László.

- Az elnyert elismerés azt üzeni, hogy a SZE - Győr kitűzött céljai, a megkezdett út jó és az egyetemnek ezen érdemes és kell továbbhaladni. Ez azonban még csak egy lépés, nem jelenti az út végét - nyilatkozta, utalva arra, hogy elképzelhető, hogy a későbbiekben az intézmény ismét megméretteti magát a Felsőoktatási Minőségi Díj pályázaton. (Az oklevelet és az erről szóló igazolást egy központi ünnepségen vehetik majd át az egyetem képviselői.)

 

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00