Mesterképzéseket terveznek

(forrás: Udvarhelyi Híradó, független információs napilap. http://www.udvarhelyi-hirado.ro/#top, 2009. július 20.)


A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája és a győri Széchenyi István Egyetem között készülő stratégiai együttműködés értelmében magyar nyelvű mesterképzésekkel bővülhet Székelyudvarhely oktatási kínálata.

„A terv arra irányul, hogy itt egy tanéven belül teremtsük meg annak feltételeit, hogy mesterképzésen tudjanak részt venni a hallgatók, közgazdasági szakterületen. Az, hogy mely szakok kerülnek napirendre, elsősorban az itteni piaci helyzettől függ. Magyarországon engedélyeink négy szakra vonatkoznak, ezek a vezetés és szervezés, a marketing, a regionális és környezeti gazdaságtan, valamint a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás” – nyilatkozta lapunknak dr. Józsa László, a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának dékánja. A mesterképzések 2010-es szeptemberi beindításához első lépésként szerződést kell kötniük az együttműködő feleknek, majd a magyar akkreditációs bizottságnak kell véleményt alkotnia. A dékán becslése szerint a szerződéskötésre már decemberben sort lehet keríteni, aztán januárra várható a végleges döntés, majd az akkreditáció birtokában el lehet kezdeni a hallgatók toborzását.

– Székelyudvarhelynek mind a tárgyi, mind pedig a szellemi feltételei megvannak ahhoz, hogy a későbbiekben jól működhessenek ezek a mesterképzések – állapította meg városunkban tett látogatása során dr. Józsa László.

 

Diplomaosztót tartottak

Az elmúlt hétvégén tartották a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája végzős hallgatóinak diplomaosztó ünnepségét, mely eseménynek a városháza díszterme adott otthont. A hétvégi alkalmon huszonkét hallgató vehette át oklevelét – ők mindannyian közgazdászképzésben részesültek. A diplomaosztót szerdán záróvizsga előzte meg, melyet mind a huszonkét hallgató sikeresen teljesített. – Akik eljutnak eddig, azok teljesítik is a záróvizsgát, ez a beiratkozottak mintegy egyharmada, a többiek időközben lemorzsolódnak – magyarázta lapunknak dr. Geréb László. A záróvizsga alkalmával városunkba látogatott dr. Józsa László, aki – az említett mesterképzések beindításának céljából – megpróbálta felmérni az itteni oktatás minőségét.

Események

Gyerekegyetem 2020 2020. június 22. - 2020. június 26.
Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00