Megújult a Széchenyi-egyetem alumni magazinja

(www.gyorinap.hu, 2010. június 30.)

Dr. Mezey Barna, az ELTE új rektora, a Széchenyi-egyetem jogi karának oktatója szerepel a Széchenyi István Egyetem megújult öregdiák-magazinjának címlapján. A negyedévente megjelenő színes kiadvány - amelynek újraálmodását a TÁMOP 4.1.1-08/1-2009-0006 azonosító számú „SZErvice21” elnevezésű projekt keretein belül finanszírozták - célja nemcsak az intézmény fejlődését bemutató riportok, vagy oktatói-hallgatói interjúk közlése, hanem az is, hogy kapocs legyen a hajdani diákok és az iskola között.

Nemcsak címlapsztorija miatt volt jelen a ma már ismert és elismert egykori széchenyis hallgatók között Dr. Mezey Barna a megújult Alumni Magazin bemutatóján, hanem azért is, mert a jövőben az ELTE új rektoraként ő is tervezi, egy a győri egyetem öregdiák-magazinjához hasonló lap elindítását. (Ilyen egyelőre csak a fővárosi központú intézmény bölcsész karán működik.) A saját bevallása szerint bensőséges hangulatú Rába parti városban is oktató jogász mellett Szammer István, a Lapcom Médiacsoport ügyvezető igazgatója, Fűke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar vezetője és Szemerey Lóránd, a Szemerey Transport Zrt. vezérigazgatója osztotta meg gondolatait  az akár 10-20-30 évvel ezelőtt végzett hallgatók és az Alma Mater közötti kapcsolat ápolásának fontosságáról. Szekeres Tamás rektor szerint a folyóirattal is megerősített kapcsolatfenntartás leginkább azért fontos, hogy a volt diákokat arra ösztönözze, támogassák az intézmény új stratégiai programjában megfogalmazott célokat. Megjegyezte, Magyarországon csak kevés helyen működik ilyen mozgalom, mint az Alumni kör.

Harminc éve még a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán végzett Szemerey Lóránd, aki szerint ma már rá sem lehet ismerni egykori főiskolájára, amely az egyetemmé válás útján rengeteget fejlődött. A Szemerey Transport Zrt. vezérigazgatója kiemelte, szakmai sikereit nagyban meghatározták azok az alapok, amiket Győrben szerzett meg.

Fűke Géza kacskaringós úton került a Széchenyi zeneművészeti karára, de örül, hogy végül itt kötött ki. A Győri Filharmonikus Zenekar vezetője szívesen emlékezett vissza azokra az időkre, amikor olyan volt a kar, mint egy nagy család. Az Alumni mozgalomról szólva elmondta, ez nemcsak szakmai és informális, hanem lelki kapcsolatot is jelent, amiből mind az intézményi, mind a hallgatói, mind pedig az egykori hallgatói oldal is tud profitálni.

A Jedlikben érettségizett Szammer István először műszaki, majd közgazdász diplomát szerzett. A Lapcom Médiacsoport ügyvezetője szerint a most megszólalók sokszínűsége is mutatja a Széchenyi-egyetem fejlődését. Hozzátette, az iskola számára az alapvető gondolkodási irányvonalat határozta meg, amely alapján ma is hozza döntéseit. A most végző hallgatóknak azt üzente: valami jót mindig hagynunk kell magunk után, amire büszkék lehetünk.

Események

A V4 együttműködés múltja, jelene és jövője 2018. november 22. 14:00 - 15:30
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. november 23. 00:00 - 2018. november 24. 01:00
Szenátusi ülés 2018. november 26. 14:00 - 16:00