Megújul a Mobilis


Dr. Dőry Tibor, a Mobilis igazgatója bejelentette: tágabbra nyitja kapuit a Mobilis, ennek érdekében 50 százalékos kedvezménnyel látogathatják a győriek a házat, melyet lakcímkártya bemutatásával lehet érvényesíteni.

A Széchenyi egyetem polgárai is fél áron juthatnak be ezentúl a kiállítási központba. 

Május 15 – től féláron látogathatják a győriek a Mobilis Interaktív Kiállítási Központot. A nyitva tartás is változik, a hét minden napján reggel tíz órától, este hatig várják a látogatókat.

Az intézmény idei terveiről, fejlesztéseiről számoltak be szerdán a sajtó képviselőinek a Mobilisben. Fekete Dávid alpolgármester felelevenítette, hogy a Mobilis a város beruházásában, egyetemi területen épült, azért, hogy a tudományos játszótér egyaránt szolgálja a győrieket és az egyetemistákat. Dinamikus fejlődés jellemző az egész városra, és az egyetemre is, a Mobilis mára a város életének fontos részévé vált. Az alpolgármester hangsúlyozta, két hónapja új igazgató, dr. Dőry Tibor vezeti az intézményt, ezzel egy új kezdet is eljött a központ életében.

Dr. Kovács Gábor rektor-helyettes szerint a 21. században az egyetem nem élhet a tudomány elefántcsont tornyában. Nagyon fontos, hogy a tudományos ismereteket, az új kutatási eredményeket megismertessék a nagyközönséggel is. A tudományt emberközelivé, elérhető élménnyé kell tenni, erre pedig a Mobilis a legalkalmasabb tér – hangsúlyozta a rektor-helyettes.

Dr. Dőry Tibor, a Mobilis ügyvezetője a tervekről szólva elmondta, az Audi iskolához hasonlóan, intenzív kapcsolatot kívánnak kialakítani a város és a környező települések oktatási intézményeivel. A házat minél több programmal, eseménnyel kívánják megtölteni.

Az elegáns, reprezentatív épület rendezvénytérként is jól használható, az egyetem mellett győri cégek, vállalkozások számára is alkalmas rendezvény helyszín lehet.

Az ügyvezető kiemelte: pályaorientációs pont kialakítását tervezik, ahol gyakorlati tanácsokat adnak, képzéseket, tréningeket szerveznek. Megújulnak a látványelemek, és a kiállítás tematikája is. Többek mellett virtuális infokommunikációs technológiák bemutatására és tudományos barkácsolásra is lehetőség lesz a jövőben.

Dőry Tibor bejelentette: tágabbra nyitja kapuit a Mobilis, ennek érdekében 50 százalékos kedvezménnyel látogathatják a győriek a házat, melyet lakcímkártya bemutatásával lehet érvényesíteni.

A Széchenyi egyetem polgárai is fél áron juthatnak be ezentúl a kiállítási központba. A nyugdíjas egyetem utolsó előadásán a résztvevők ezer forintos kedvezmény kupont és 50 százalékos kedvezményre jogosító családi belépőt kapnak ajándékba - tájékoztatott az ügyvezető.

A Mobilis május 15-től mindennap 10 és 18 óra között tart nyitva.

(Forrás: Győr Plusz online, 2016. május 11. 14:08 http://gyorplusz.hu/cikk/megujul_a_mobilis.html)

Események

A V4 együttműködés múltja, jelene és jövője 2018. november 22. 14:00 - 15:30
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. november 23. 00:00 - 2018. november 24. 01:00
Szenátusi ülés 2018. november 26. 14:00 - 16:00