Megnyílt a győri egyetem hallgatói irodaháza

(www.kisalfold.hu, 2011.03.03.)

Újabb fejlesztés zárult le a Széchenyi István Egyetemen: csütörtökön birtokba vehették a hallgatók azt az irodaházat, amelyben segítséget kapnak a munkaerőpiacon való elhelyezkedéshez.

Az épület a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub mellett található. Számos iroda található benne a különböző szakok hallgatóinak számára.

A Hallgatói Irodaházban a diákoknak lehetőségük nyílik elsajátítani az önéletrajz készítés módszerét, részt vehetnek olyan beszélgetéseken, amelyeken megtudhatják, milyen kérdésekre számíthatnak egy-egy állásinterjún, de arra is felkészítik őket, hogyan tudnak beilleszkedni az új munkahelyünkön.

Az új épület célja tehát, hogy a szórakozás és kikapcsolódás mellett, a hallgatói klub segítse a friss diplomásokat ebben a modern, jól felszerelt környezetben, hogy minél könnyebben és gyorsabban el tudjanak helyezkedni az általuk választott területen.

A mintegy 300 négyzetméteres, korábban raktárnak használt épület felújítása mintegy százmillió forintba került. A beruházás annak a tavaly júniusban indult, hazai és uniós pályázati forrásokat is megmozgató 622 millió forintos program részeként valósult meg.

Dr. Kardos Károly rektorhelyettes beszédében elmondta, hogy a projekt célja a munkaerő-piaci elvárásokhoz alkalmazkodás fokozása. Ennek érdekében az új épületben helyet kapó irodákban a hallgatók segítséget kérhetnek önéletrajzíráshoz, felkészítést kapnak a munkahelyi felvételikhez, elbeszélgetésekhez, az öltözködéstől a megjelenésen át  a viselkedésig. Sőt arra is lehetőséget biztosítanak nekik, hogy a Hallgatói Irodaházban találkozzanak munkaadókkal, cégek HR-vezetőivel, gazdasági szereplőkkel és így megismerjék elvárásaikat.

Májer Eszter Petra, a hallgatói önkormányzat elnöke köszönetét fejezte ki diáktársai nevében is és díjakat adott át azoknak, akik közreműködtek az épület megvalósításában és annak során figyelembe vették az egyetemisták szempontjait is. Oklevelet adott át dr. Kardos Károlynak, dr. Rechnitzer János rektorhelyettesnek, dr. Író Béla egyetemi főtitkárnak és a kivitelező cég képviselőinek, Varga Zsoltnak
és Csikár Péternek.

Májer Eszter Petra megjegyezte: szerinte többszörösen megtérül a beruházásba befektetett összeg. Szerencsésnek tartja, hogy az irodaház a Bridge Hallgatói és Oktatói Klub közvetlen szomszédságába került, ahova szórakozni, kikapcsolódni járnak a fiatalok. Dr. Kardos Károly pedig arról beszélt, hogy sikeresen tudtak az egyetemen végzett hallgatóik eddig is elhelyezkedni: 95 százalékuk a diplomaszerzés után fél éven belül állást talált. A Széchenyi a hazai egyetemek között a negyedik legjobb a pályakezdők első fizetéseinek átlaga szempontjából, és szívesen fogadják, szívesen felveszik az itt végzetteket a munkahelyeken.

Események

Szenátusi Ülés 2020. március 30. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00