MEGNYERTÉK A GYŐRI EGYETEMISTÁK A BETONKENU KUPÁT

A Széchenyi-egyetem hallgatói negyedik próbálkozásra megnyerték a magyar betonkenu futamot. Betonból ők tervezték a legklasszabb fürdőruhákat is.

Két egységet indítunk: az első hajóban a Széchenyi-egyetem hallgatói és tanszéki munkatársai, míg a másodikban olyan hallgatói páros evez majd, akik versenyszerűen sportoltak. Egyikük, Khaut Kristóf jelenleg is tagja a magyar kenu válogatott keretének.

A harmadik hajónkban egyébként magyar paralimpikonok hajtanak majd a minél előkelőbb helyezésért. Ők nem a Széchenyi-egyetem hallgatói, de ők is a csapatunk tiszteletbeli tagjai" - mondta portálunknak Pollák András csapatkapitány 

MEGNYERTÉK A GYŐRI EGYETEMISTÁK A BETONKENU KUPÁT ÉS ÖVÉK A LEGJOBB BETONBIKINI IS! - sok-sok fotó

A Széchenyi-egyetem hallgatói negyedik próbálkozásra megnyerték a magyar betonkenu futamot. Betonból ők tervezték a legklasszabb fürdőruhákat is.

(Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap, Kisalföld online, 2015. június 18. , 00:31 http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/megnyertek_a_gyori_egyetemistak_a_betonkenu_kupat_es_ovek_a_legjobb_betonbikini_is_-_sok-sok_foto/2434304/)

Szeghalmi Balázs

Június 22. - Győri siker a Duna habjaiban!

A Széchenyi István Egyetem SZENAVIS-P csapatának győzelmével zárult a hétvégén Budapesten, a Kopaszi gáton megrendezett IV. Magyar Mapei Betonkenu Kupa.

Neves sportolók, olimpikonok

Második a címvédő BME Építészmérnöki kara, harmadik a BME Építőanyagok és Magasépítés Tanszék csapata lett. A csapatok küzdelmét több száz néző, szurkoló követte figyelemmel.

Idén 5 egyetemi csapat és 6 hazai vezető építőipari cég 11 hajója versengett, neves sportolókkal, olimpikonokkal és paralimpikonokkal megerősítve.

A legkönnyebb hajó 40 kg volt, amelyet a verseny sportszakmai védnöki Horváth Csaba többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus is kipróbált. A legnehezebb kenu 199 kg-ot nyomott. A fejlődést jól mutatja, hogy 2014-ben 59 kilogramm volt a legkönnyebb hajó, 2013-ban pedig 65.

Az idei verseny egyik újdonsága volt az "ALL AROUND THE BETON" elnevezésű pályázat, melynek célja, hogy a résztvevők a beton minél szélesebb körű, különleges, egyedi alkalmazását mutassák be.

A különdíjat szintén a Széchenyi István Egyetem SZENAVIS-P csapata nyerte betonfürdőruha koncepciójával, valamint a beton hétköznapi használati tárgyként való felhasználásával, melynek keretében kulcstartót készítettek.

A Széchenyi-egyetem újra dobogóra szeretne állni az idei betonkenu futamon. A csapat 26 fős és tele van klassz lányokkal.

A kisalfold.hu 2012 óta kíséri figyelemmel a győri Széchenyi-egyetem betonkenus csapatát. A hallgatók az első magyar betonkenu futamon ötödikként, két éve negyedikként végeztek, míg tavaly a dobogó alsó fokára állhattak.

A 2014-es megmérettetés minden túlzás nélkül a győri egyetemistákról szólt: mielőtt ugyanis elindultak volna Ráckevére, a verseny helyszínére, eltörött a betonkenujuk.

Mégsem adták fel, a betonkeverőtől kezdve minden mozdíthatót eszközt felpakoltak a kocsira és a szigetbecsi kempingben új kenut tapasztottak a versenyt megelőző éjszakán. Végül, ilyen előzmények után hozták haza a bronz érmet győri egyetemre.

Válogatott evezős is erősíti a győri csapatot

"Tanultunk a tavalyi év tapasztalataiból; idén három hajót öntöttünk. Új a beton összetétele, ennek köszönhetően a kenuk elvileg nem törhetnek, legfeljebb repedhetnek. A több hajó mellett szólt az is, hogy csapatunk évről évre gyarapszik, 26 fővel utazunk a lágymányosi öbölbe a pénteki versenyre.
Két egységet indítunk: az első hajóban a Széchenyi-egyetem hallgatói és tanszéki munkatársai, míg a másodikban olyan hallgatói páros evez majd, akik versenyszerűen sportoltak. Egyikük, Khaut Kristóf jelenleg is tagja a magyar kenu válogatott keretének.

A harmadik hajónkban egyébként magyar paralimpikonok hajtanak majd a minél előkelőbb helyezésért. Ők nem a Széchenyi-egyetem hallgatói, de ők is a csapatunk tiszteletbeli tagjai" - mondta portálunknak Pollák András csapatkapitány.

Események

Jézus élete - Beszélgetős estek 2019. február 18. 19:00 - 21:00
Beszélgess Velem! - Adat=biztonság? 2019. február 19. 17:00 - 19:00
Hallgatói klubkoncert 2019. február 20. 19:00 - 23:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontjai 2019. február 22. 13:30 - 2019. február 23. 18:30
MÉK Szalagavató 2019. február 23. 16:00 - 23:00