MEGJÖTTEK A GÓLYÁK A SZÉCHENYIRE

Az egyetemi átalakítások jegyében nyitották meg az új tanévet a győri Széchenyi István Egyetemen. Az intézményben 2940 elsőéves kezdheti meg tanulmányait. A közel háromezer gólya közül 2642-t felvettek a júliusi ponthúzáskor, 298 jelentkező pedig a pótfelvételivel lett a győri egyetem polgára.

(Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap, 2015. sueptember 1,)

Laczó Balázs

Az évnyitón Kara Ákos országgyűlési képviselő szavai szerint az elmúlt években rengeteg erőt fordítottak arra, hogy az egyetem a jövő magyar felsőoktatásának meghatározó szereplőjévé válhasson. A képviselő utalt Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár bejelentésére is, amely szerint a Széchenyi István Egyetemhez kerül az Apáczai Csere János Kar, valamint a mosonmagyaróvári Mezőgazdaság– és Élelmiszer-tudományi Kar.

Földesi Péter rektor úgy fogalmazott: erősíteni kell a nemzetközi pozíciót és a saját intézményi célokat össze kell hangolni Győr, valamint az egész gazdasági térség a gazdaság szereplőinek, a közigazgatás, az állami, önkormányzati intézmények munkaerőigényével s most már Mosonmagyaróvár céljaival is.

– Egyetemünk eredményeire az ipar mellett a Magyar Tudományos Akadémia is felfigyelt, és fontos szerepet kaptunk az országban elsőként abban a folyamatban, mely az alapkutatások, az alkalmazott kutatás, az ipari kutatás és fejlesztés, valamint az innováció összekapcsolására irányul – mondta. – Nemrég írtuk alá azt a megállapodást, melyben a Magyar Tudományos Akadémia, az Audi Hungaria, Győr városa és a Széchenyi István Egyetem arra vállalkozik, hogy együttműködésük eredményeként világszínvonalú kutatási eredményeket és felsőoktatást hozzon létre a régióban.


Események

Beszélgess Velem! - A művészet gyógyító ereje 2019. március 19. 17:00 - 19:00
Relaxáció a mindennapokban 2019. március 20. 18:00 - 19:30
Fiatalok IstenTisztelete 2019. március 24. 20:00 - 22:00