Mázsányi eledellel segítettek az egyetemisták a győri állatmenhelynek

Kedd este már a harmadik Jótékonysági estet szervezte meg a Bridge-ben Hatvani Viktória és csapata. Vikiék harmadjára gondoltak egy merészet és újítottak: a mostani alkalommal nem a gyerekeknek, nem mozgássérülteknek, sőt, még csak nem is embereknek gyűjtöttek – ezúttal a Győri Állatmenhelyre került kutyák és macskák kerültek az esemény fókuszába. Az eredmény? Minden eddiginél átütőbb siker.

Győr, 2019. március 25. – SZEhírek, Horváth Márton

Sokszor látni az irodalomban, filmművészetben, hogy a trilógiák harmadik darabja valahogy kicsit más, mint az első két rész. Behoznak egy új szálat, teljesen más megvilágításba kerül a cselekmény, korábban nem látott elemekkel operál a szerző – és mégis, pont ettől lesz a trilógia tökéletes, egybefüggő, izgalmas történetfolyam.

Valahogy hasonló érzései vannak az embernek a Jótékonysági est kapcsán is. Az első két alkalommal rögzült egy koncepció, hasonlóra számított mindenki most is. Ehhez képest Hatvani Viktória és a logisztikai mérnök szakbizottság úgy gondolta, lép valami teljesen mást, mint az eddig megszokott. Bátor döntés volt és fényesen bevált! Hogy máshogy is lehetne überelni a korábbi sikereket, mint beletenyerelni abba a témába, amire a mai kor embere a legintenzívebben rezonál? Ez pedig nem más, mint a szerencsétlen sorsú házi kedvencek ügye.

Eldöntötték, hogy ezúttal az állatmenhelynek segítenek, az eredmény önmagáért beszél: minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezte a programot; becsatornázva immár nem csak az egyetemistákat, hanem városi fiatalokat is a jótékonysági rendezvénybe.

 

Hallgatók, öregdiákok, városi fiatalok egyaránt részt vettek a Jótékonysági esten. (Fotó: Horváth Márton)

„Próbálunk mindig új dolgokat kitalálni. Eddig a programokban változtattunk, most úgy gondoltunk, hogy egy kicsit módosítunk a tematikán is” – mondja Viki, majd meg is indokolja, miért pont a Győri Állatmenhely lett ezúttal a kedvezményezett.

„A gyermekotthonoknak sokat gyűjtöttünk az elmúlt években, viszont máshol is szükség van adományokra. Azt láttuk, az állatmenhely is rászorul a segítségünkre, ezért úgy döntöttünk, melléjük állunk” – árulta el.

 

Hatvani Viktória, az est főszervezője. (Fotó: Horváth Márton)

Viktória a nagyfokú érdeklődést is ennek a váltásnak tudja be. Mint mondja, szerinte az emberek sokszor empatikusabbak az állatokkal, mint embertársaikkal. Szerinte sokaknak előítéletei vannak a bajba jutott emberekkel szemben. Sokan úgy gondolják, a hajléktalanok vagy a szegények saját hibájukból kerültek abba a helyzetbe, ahol vannak, „maguknak köszönhetik”. Az állatokkal szemben azonban sokkal megengedőbb mindenki. „A kutyák nem tehetnek róla, az emberek igen” – summázza Viki az általa tapasztalt mentalitást.

Így van vagy sem, már az előzetes jelzésekből kiderült, sok résztvevőre számíthatnak. Talán ennek is köszönhető, hogy sok helyi vállalkozás ajánlott fel tombolát, amelyet zsákbamacska keretében tudtak elvinni a látogatók. A fődíj a Szabadulós Pince ajándékutalványa volt, amelyet bármelyik pályájukon fel lehetett használni, de emellett a BioTech-től kaptak shaker-eket, vitaminokat, fehérjéket, illetve a Libritől is három könyvet. Sőt, a nyeremények változatosságára jellemző, hogy egy műkörmös géllakozásra is adott utalványt.

 

Az állatos tematika sokakat vonzott a Bridge nagytermébe kedd délután. (Fotó: Horváth Márton)

A résztvevőkkel elbeszélgetve kiderült, sokan számítottak arra, hogy az eseményen majd lehet találkozni kutyákkal, macskákkal. Viki elmondta, gondolkodtak is ezen, végül azonban ezt elvetették, mivel nem akarták kitenni ekkora sokknak a jószágokat. „Aki sétáltatott életében egyszer menhelyi kutyát, tudja, mennyire „megbolondulnak”, ha kiszabadulnak a ketrecből. Engem egy kiskutya magával is rántott, annyira boldog volt, hogy kiszabadult. Sajnos ezek az állatok általában nem maradnak meg egy helyen, kicsit neveletlenek, ezt belátva úgy döntöttünk, inkább nem kísértjük a sorsot” – reagált az est főszervezője a felvetésünkre.

Már csak a hogyan tovább kérdése maradt hátra. Viki elárulta, logisztikai mérnök szakfelelősi minőségében valószínűleg utoljára szervezte meg a Jótékonysági estet. Ennek oka, hogy hamarosan végez a tanulmányaival, így még a tavasszal lemond a pozíciójáról. Mindezek ellenére biztosítottnak látja a rendezvény jövőjét: „Bízom benne, hogy az utódom tovább fogja vinni ezt a szép hagyományt. Ha valami ok miatt mégsem, akkor keresek arra módot, hogy valahogy, valamikor, valamilyen helyszínen a rendezvény folytatódhasson” – jelentette ki zárásként.

 

Az est eredménye: sok-sok eledel és 73.000 Ft a becsületkasszából. (Fotó: Sziffer Borbála)

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.