Magyar Tábor Katalóniában

Egyetemünk Apáczai Csere János Karának oktatóival és hallgatóival együttműködve szervezett Magyar Tábort Katalóniában Magyarország Barcelonai Főkonzulátusa 2016. június 27-től július 1-ig. A résztvevők magyar származású Katalóniában élő 5-11 éves gyermekek voltak, és a tábornak a Barcelonához közeli csodálatos hegyi faluban, Premiá de Dalt-ban lévő Let’s Play játszóház adott otthont.

Pedagógiai munkacsoportunk szakmai programjának köszönhetően a Katalóniában élő magyar kötődésű kisdiákok betekintést nyerhettek kultúránk különböző területeibe (magyar feltalálók, hazánk történelme, sportolóink, magyar népdalok és népmesék, kézművesség), ezáltal észrevétlenül erősödött magyar identitásuk, és nagyon inspiráló volt számukra, hogy magyar közösségben használhatták az anyanyelvüket.

Nagyon pozitív visszhangja van a tábornak mind a szülők, mind a gyermekek körében. A tábor második felére több szülő is jelezte, hogy gyermeke, aki eddig csak angolul, vagy más idegen nyelven beszélt a családtagokkal, a tábor hatására magyarul kezdeményez beszélgetéseket. A gyermekek pedig kivétel nélkül megerősítették, hogy jövőre is szívesen jönnének a Magyar Táborba, mert nagyon jól érezték magukat. Egyetemünk és a Főkonzulátus is sikeresnek ítéli meg az intézmények közötti együttműködést, és megfontolandónak tartja további hasonló projektek megvalósítását.

 

Videó a táborról megtekinthető IDE kattintva

További cikkek:

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Barcelona/hu/Hirek/magyar+tabor+1.htm

http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/Barcelona/hu/Hirek/Magyar+tabor+Kataloniaban.htm


Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00