Magyar Közgazdasági Társaság Győri Ifjúsági Szervezete

Engedd meg, hogy bemutassam Neked Magyarország legnagyobb hagyománnyal rendelkező tudományos céllal létrejött szakmai társaságát.

Az MKT-t 1894. május 27-én alapították abból a célból, hogy a politikusok, gazdasági szakemberek, akadémikusok, tisztviselők, és a nagygazdák együtt leljék meg a nemzetgazdaság felemelkedésének útját. Éppen ezért tömörítettek már akkor fiatalt és időset egyaránt, mivel az ifjú titánokat is jó irányba kell terelni azért, hogy jól használják fel majd a képességeiket, és jó célért. A társaság a jövőre gondolván frissen végzetteket, sőt főiskolai, egyetemi hallgatókat is szívesen lát a tagjai között.

A főiskola és az egyetem is (gondolom, már ezerszer hallottátok, hogy) nem csak a tanulásról szól, hanem például a kapcsolatépítésről. Ezen kívül nagyon jó dolog tartozni valahova, ahol más szakos hallgatókat is megismerhetsz. Nagyon jó dolog olyan társasághoz tartozni, amely azért majd leendő szakmáddal kapcsolatosan is tud segítséget nyújtani. Jó egy olyan társasághoz tartozni, ahol kipróbálhatod magad. Kipróbálhatod, hogy melyik területen szeretnél egy kicsit körülnézni, megnézni, hogy tényleg olyan nehéz-e, mint tűnik. Ám az is lehet, hogy nem is akarsz ilyen dolgokat csinálni, egyszerűen csak jól akarod magad érezni pár olyan hallgató társaddal, akikkel együtt eljárhatsz bográcsozni, vagy valamilyen konferenciára. Az is lehet, hogy egyszerűen a Társaság által nyújtott kedvezményeket akarod igénybe venni. Ma már közel 150-en vagyunk, és lehet, hogy majd pont Te leszel az, akivel bővülni fog a taglétszámunk, és akkor már Te is csatlakozol egy lelkes, és jó társasághoz.

A nagy összetartás, és a közös munka mindig meghozza az eredményét, és amikor egy-egy nagyobb munka után csak leültök majd velünk, és elmondjuk a különböző történetek, hogy ki kit öntött le teával, kávéval, és ki kérdezett vicceset, akkor már Te is látni fogod, hogy tényleg jó dolog valahova tartozni. Azon kívül, hogy jó tartozni valahova az önéletrajzodban is jól mutat majd, hogy mit is tettél az egyetemi évek alatt. Jól mutat majd, hogy nem csak azt csináltad, amit a többi egyetemista, hanem többet is, és jobbat is. Eléggé sok friss diplomás hiába rendelkezik nagyon jó eredményekkel, ha nincsen mögötte semmi plusz az egyetemen, főiskolán eltöltött évek alatt. Ha pedig mindezt az előnyt megszerezheted anélkül, hogy meg kellene szakadnod különböző szakmai jellegű kötelező tennivalókkal, akkor miért ne tennéd meg?

Ha már kötelező tennivalók, akkor a szakdolgozatok és évfolyam dolgozatok megírásában is tud segíteni a társaság. Könyvtárunkban olyan szakmai jellegű könyveket is megtalálhattok, amelyek máshol nem vagy ritkán fordulnak elő. A különböző kutatásokhoz való anyaggyűjtést ingyenesen is megoldhatjátok, és a könyvek kölcsönzéséért sem kell fizetnetek. Ha már anyagi előnyök, akkor a különböző kiadók különböző kedvezményeket is nyújtanak, ami a mai szakmai könyvek árát nézve nem jelentéktelen, mivel minimum tíz százalékos kedvezményt kaphatunk.

Mindezeken kívül a közös beszélgetéseken, szalonnasütéseken megvitatjuk az élet apró és még apróbb dolgait is, mint például az előző napi sporteseményt, hogy ki hol volt bulizni, és mi minden történt vele. Együtt megyünk az egyetemek rendezvényeire, és ott is ismerik, elismerik munkánkat. Az egyetemi szervezetek között rendezett versenyen is nagyon jól szoktunk szerepelni. Ezek már olyan versenyek, amelyekre mindenki azért megy el, mert szereti, és szeretné, hogy az ő Társasága legyen a legjobb.

Összegezve miért is lépj be hozzánk? Csak! Csak mert jó a társaság és hasznos is, és nem elhanyagolható a hangulat sem.

Elérhetőségeink:
http://mktgyisz.sze.hu
mktgyisz@sze.hu

Események

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.
Tantárgyválasztási időszak 2020. augusztus 24. - 2020. augusztus 29.