Letették a multifunkcionális csarnok alapkövét

A Magvassy Sportcsarnok szomszédságában épülő, több mint ötezer férőhelyes létesítmény nem csak a sport, de a kulturális élet, a kiállítások, vásárok és fontos társadalmi események új Győri otthona is lesz.

Az ötven méteres uszoda után egy újabb jelentős sportlétesítmény építése kezdődött el városunkban. „A győriek régóta vártak arra, hogy a multifunkcionális csarnok megvalósulhasson, hiszen így még többen élvezhetik majd kézilabdázóink Bajnokok Ligája szerepléseit, Európa- és világbajnokságok helyszíne lehet Győr, és tovább erősödhet az utánpótlásbázis is. – fogalmazott a multifunkcionális csarnok ünnepélyes alapkőletételén Borkai Zsolt polgármester, aki köszönetet mondott a kormányzatnak, hiszen az építéshez a Magyar Állam közel ötmilliárd forint támogatást biztosít.

Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár úgy fogalmazott, Győr a sportok városa, és megérdemli ezt a beruházást. Hozzátette, a győri klubok számos nagy sikerrel ajándékozták meg a hazai szurkolókat, és az új arénában még többen láthatják testközelből a győri csapatok sikereit. Kiemelte, a fejlesztés nem csak a versenysportról szól, de egyre több fiatal is kedvet kaphat a sportolásra. „A kormányzat éppen azért támogat hasonló fejlesztéseket, mert azt szeretnénk, hogy egészséges nemzedékek, sportos nemzet otthona legyen Magyarország"

Az új létesítmény a Magvassy Sportcsarnokkal egybeépülve egy komplex épületegyüttest alkot majd, amely nem csak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lehet. Simon Csaba a Győr Projekt kft. ügyvezetője elmondta, a január 8-i területátadással a kivitelező megkezdte a munkát. Az előkészületek után hamarosan elkezdődik a szerkezetépítés, ami május végére készülhet el, majd a különböző szakipari munkák következnek. A nyár folyamán a Magvassy csarnok is megújul, és egy új öltözőépület is épül. A csarnok befogadóképessége változtatható lesz az aktuális rendezvény férőhely-igénye szerint. A közel 5500 ülőhely egy része lesz csak fix, a többi a lelátó alá betolható. Küzdőterét keresztbe három pályára lehet majd szekcionálni, így a Magvassyval együtt egyszerre négy edzés is tartható benne. Az épület külseje szitaszövet borítást kap, amely megvilágítva látványos külsőt kölcsönöz majd az arénának.

Görbicz Anita világhírű győri kézilabdázó szerint a játékosok és a szurkolók régi álma valósul meg ezzel. „Hazai környezetben, még több szurkoló előtt játszhatjuk majd BL-mérkőzéseinket, és alig várom, hogy itt lépjek pályára a kézilabda Európa-bajnokságon. Harnisch Ákos a Rába ETO válogatott futsalosa hozzáfűzte, a klubnál rengetegen sportolnak, és a csarnokkal jelentősen nő az edzéslehetőség is. „Csapatunk a közeljövőben szeretne bekerülni az európai kupaporond négyes döntőjébe, és az új csarnokkal akár városunk is lehet a final four helyszíne." Laklóth Anna a Hat Agro Uni Győr kosárlabdázója a 2015-ös kosárlabda EB-re tekintett előre, és reményét fejezte ki, hogy ötezer szurkoló előtt játszhatnak majd Győrben.

A multifunkcionális csarnok kivitelezését a Swietelsky Magyarország Kft, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt., valamint a ZÁÉV Zrt. részvételével alakult Magvassy Konzorcium végzi. A csarnoképítéshez infrastrukturális fejlesztések, parkoló és útépítések is kapcsolódnak majd. A tervezett átadás időpontja 2014. novembere, így az aréna első nagy eseménye a decemberi női kézilabda EB-lehet.

Forrás: http://hirek.gyor.hu/cikk/letettek_a_multifunkcionalis_csarnok_alapkovet.html

Események

Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.
Tantárgyválasztási időszak 2020. augusztus 24. - 2020. augusztus 29.