KRESZ Faktor - Up the game

Ha van cél, vezet oda út is!

A kapmpány célja:

A statisztikák szerint a 15 és 30 év közötti fiatalok a közúti közlekedés legveszélyeztetettebb csoportja. Ők az EU össznépességének csak 20%-át adják, baleseti ráta szempontjából viszont 30%-os az érintettségük. A tendenciák alapján 15 éven belül az ötödik leggyakoribb halálokká lép elő a halálos kimenetelű közúti baleset. Gyakori probléma a gyorshajtás, a biztonsági öv használatának mellőzése, alkoholos befolyásoltság, illetve a friss jogosítvánnyal rendelkező sofőröknél a túlzott önbizalom és a megfelelő rutin hiánya.

 

Lebonyolítási koncepció:

ELSŐ FORDULÓ MÁSODIK FORDULÓ DÖNTŐ
Az első fordulóban a fiatalok széles rétegei játékos formában, a célcsoportokhoz igazodó online teszt kitöltésével tehetik próbára KRESZ- és vezetéstechnikai tudásukat. 100 db, nehézség szerint csoportokba osztott KRESZ-kérdés közül, véletlenszerűen kiválasztott 20 kérdést kell helyesen megválaszolniuk a résztvevőknek időre. Ehhez egy külön weboldalt fejlesztenénk, ahol elérhetőek lennének a tesztek, és a versennyel kapcsolatos legfontosabb információk. A weboldalt úgy alakítjuk ki, hogy a teszt okoseszközökön is kitölthető legyen. Az erre fejlesztett Facebook-oldalon folyamatosan tájékoztatjuk a játékosokat, és kommunikálunk velük. Ez a forduló már inkább a Facebook felületein zajlana, és itt inkább a kreativitásra (KRESZ-FAKTORSÁGRA) helyeznénk a hangsúlyt a modern kor szellemében. Az ebbe a fordulóba bejutó résztvevőknek egy, a lakóhelyükön megtalálható veszélyes közlekedési helyszínt kellene bemutatniuk (pl. egy rosszul felfestett zebra, vagy nehezen látható közlekedési tábla következményét.) A feladat az lenne, hogy készítsenek erről jópofa videó-blogot (maximum 1 percben) javasoljanak megoldást a veszélyes helyzetek megoldására. A legtöbb fiatal ezt a feladatot már egy egyszerűbb okos telefonnal is meg tudja oldani. Ezeket a pályaműveket szintén a Facebookra kell feltölteni #kreszfaktor hashtaggel. Az értékelést szakmai zsűri bírálná el, amely tagjai a közreműködők közül kerülnének ki, Michelisz Norberttel kiegészülve. A végeredménybeaz egyes videók kapott lájkjait is beleszámítjuk, ösztönözve ezzel a résztvevőket is a kampány népszerűsítésére a barátaik, ismerőseik körében. A KRESZ-tesztet helyesen kitöltő és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt 50 pályamű jutna tovább a döntőbe. A döntő helyszíne a Hungaroring versenypálya (2017. június 12.). A cél az elméleti és ügyességi feladatok kombinálásával egy élményekben gazdag esemény megrendezése – mindkét kategóriában ügyességi feladatok megoldásával. Az élményprogramok által – úgy, mint terepjárózás az Off Road Centrumban, körözés a Formula– 1-es versenypályán – nem csupán a döntősök, hanem az őket kísérő többi látogató is maradandó élményekkel gazdagodna. A döntő végén, a kiértékelés után ünnepélyes keretek között adnánk át a nyereményt, rövid műsorral. Lebonyolítás határideje: 2017. június 30.


Nyereményjáték:

Az egyetemi roadshow-n regisztrálók, a weboldalon és Facebookon játszók között Hungaroringshop tréningeket sorsolunk ki a promóció során is.

Fődíj: VW Up a POHU jóvoltából, prémium vezetéstechnikai tréning a Tanpálya jóvoltából A nyereményautó kiemelt helyet kap a kommunikációban, kreatívokban és outdoor eseményeken.

További nyeremények a Tanpálya jóvoltából: 1. helyezett: Prémium tréning, 2.: Aktív tréning, 3.: Standard tréning, 4-5.: Bázis tréning, 6-10.: Bemelegítő tréning

 

Együttműködő partnerek:

Események

Széchenyi Egyetemi Napok (SZEN) 2019. április 16. - 2019. április 19.
Munkaszüneti nap (Nagypéntek) 2019. április 19.
Fiatalok IstenTisztelete 2019. április 21. 20:00 - 21:00
Networkshop 2019 konferencia 2019. április 23. - 2019. április 26.