Közeledik a Tavaszi Fesztivál

A remélt jó idő mellett kitűnő programokat is hoz a tavasz. A Tavaszi Fesztivál március 15-én kezdődik, és április 1-ig hívja Győrbe a kultúra szerelmeseit…

Az önkormányzat március 15-i koszorúzási ünnepsége és a díszalegység felvonulása után Borkai Zsolt polgármester a Díszközgyűlésen adja át a díszpolgári és a Pro Urbe Győr díjakat. A nap folyamán megidézik az 1848-as idők hangulatát a Megyeháza téren, ahol toborzó, tábori nyomda, és rengeteg játék várja a családokat, de délután a Mobilisnél is színes programokon vehetnek részt az érdeklődők. Este az ünnep zárásaként és a Tavaszi Fesztivál nyitányaként a Városháza téren mutatják be a Klapka című rockmusicalt. A nap folyamán útlezárásra kell készülni a Szent István úton, amely érinti a városi buszközlekedést is (a lezárásról és a buszok tereléséről hamarosan részletesen is beszámolunk)!

Simon Róbert Balázs alpolgármester a rendezvénnyel kapcsolatban elmondta, a győri Tavaszi Fesztivál hagyományosan az igényes, minőségi produkciók programsorozata. Az idén sem lesz ez másként, és a produkciók között kicsik és nagyok egyaránt megtalálják a nekik tetszőt. Az alpolgármester kiemelte, hogy a Tavaszi Fesztivál keretében március 21 22-én rendezik a 15. jubileumi Győri Nemzetközi Ütős Fesztivált, amelynek a korábbi hagyományokhoz hűen ezúttal is lesz világsztár vendége.

Az esemény sajtótájékoztatóján jelen volt Kocsis Tibor, az X-Faktor 2011-es évi győztese, aki a SingSingSing 2 - musical showban szerepel olyan előadókkal, mint Vastag Tamás, vagy Fésűs Nelly. Az est folyamán a leghíresebb musicalek legnagyobb slágerei hangoznak el. Kocsis Tibor elmondta, Győrbe mindig szívesen jön fellépni, a mostani előadást különös izgalommal várja, mert popénekesként városunkban kóstolhat bele először komolyabban a színház világába. Szakál Attila, a produkció rendezője hozzátette, a musical show immár öt éve örvend töretlen sikernek, hisz a mai napig telt házzal megy, és a céljuk, hogy a győri közönséget is elkápráztassák.

Serfőzőné Tóth Andrea a szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója kiemelte, a fesztivál során bemutatják továbbá Paul Blake: Római vakáció című zenés játékát Cole Porter dalaival, a kisebbek pedig a Vuk - zenés táncjátékát csodálhatják meg. Robert Harling: Acélmagnóliák című színjátékában Hernádi Judit, Szulák Andrea, Dósa Zsuzsa, Zsurzs Kati, Erdélyi Tímea és Bartha Alexandra játszik majd. Ahogy közeledik a Húsvét, természetesen előtérbe kerülnek a népszokások is. A hímes tojás napján az ország különböző vidékeiről érkező tojásírók mutatják be a különféle technikákkal készített alkotásaikat.

A Győri Nemzetközi Ütős Fesztiválon fellép Brian Tichy, akit olyan bandák és előadók kapcsán ismerhetünk, mint a Whitesnake, Billy Idol, a Foreigner vagy Ozzy Osbourne. A fesztivál célja továbbra is az, hogy az ütős muzsika népszerűsítésén túl lehetőséget kínáljon a helyi tehetségek, ütős növendékek bemutatkozására, de rajtuk kívül fellép például az idén 40 éves Győri Ütőegyüttes is.

 Az előadásokra a Győri Látogatóközpontban vásárolhatók belépőjegyek!

 A részletes program innen letölthető.

Események

Szenátusi Ülés 2020. március 30. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00