Koncert az új zongorával Győrben

(Kisalföld, Győr-Moson-Sopron megyei napilap, 2011. február 16.)
Gülch Csaba


A "legnagyobb zongorista", Liszt Ferenc emléke előtt a "legjobb zongora" közreműködésével tisztelegnek holnap a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében, az egykori zsinagógában. A 22 millió forintos koncerthangszerrel nemrégiben gazdagodott a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet.
A Széchenyi-egyetem zeneművészeti intézetének hallgatói két évvel ezelőtt fellépéseikkel próbáltak forrást teremteni ahhoz, hogy új koncerthangszerük legyen.
Ahogy Ruppert István orgonaművésztől, az intézet igazgatójától megtudtuk: elsősorban a világszínvonalú Steinway zongorára gondoltak, de annak árához a hangversenyekből összegyűlt pénz kevésnek bizonyult.
Ekkor jöttek a segítségek: a nemzetközi hírű győri leánykartól, akik a Bartók–Pásztory díjuk kamatát ajánlották fel a nemes célra, illetve az Első Győri Lions Club támogatásával és az egyetem hozzájárulásával megvásárolhatták a 22 millió forintos Steinway zongorát.
Ez a hangszer holnap az egykori zsinagógában este 7 órakor kezdődő hangverseny egyik főszereplője. Az esten Liszt Ferencre emlékeznek a „legnagyobb zongorista" ritkán játszott műveivel, amelyek Kersák Edina, Jakab Tímea (ének), Tóth Ádám (harsona), Baranyai István (hegedű), Jáger Zsanett, Rigó Ronald (zongora), Horváth Diana, Leimeiszter Júlia, Ruppert István (orgona) előadásában szólalnak meg.
Az esten Liszt Ferencre emlékeznek a „legnagyobb zongorista" ritkán játszott műveivel.

Események

Szenátusi Ülés 2020. március 30. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00