Kitüntetések 2014. március 15-én, Győr Megyei Jogú Város kitüntetései

Kitüntetések 2014. március 15-én

Magyarország köztársasági elnöke nemzeti ünnepünk, március 15., az 1848-1849-es forradalom és a szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából a Magyar Érdemrend középkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adományozta Dr. Szekeres Tamás egyetemi tanárnak, a Széchenyi István Egyetem volt rektorának az egyetem gazdasági, társadalmi kapcsolatainak szervezőjeként a győri gazdasági térség érdekében a kultúra, a tudomány és a művészet területén több évtizeden keresztül végzett értékteremtő és értékőrző tevékenysége elismeréseként.

Érdemes Művész díj

Németh Judit, a Magyar Állami Operaház Liszt Ferenc-díjas operaénekese, a Széchenyi István Egyetem művésztanára részére.

Liszt Ferenc-díj

Kalló Zsolt, hegedűművész, művészeti vezető, a Széchenyi István Egyetem egyetemi docense részére.

Győr Megyei Jogú Város kitüntetései

Prof. Dr. Rechnitzer János tanszékvezető egyetemi tanár az első győri akadémiai kutatócsoport létrehozásában vállalt meghatározó szerepe, több évtizedes magas színvonalú oktató- és kutatómunkája, valamint a Széchenyi István Egyetem Jog- és Gazdaságtudományi Kar doktori iskolájának megszervezésében és irányításában végzett kiemelkedő jelentőségű tevékenysége elismeréseként vehette át a „Győr Díszpolgára” címet.

Váray László Zoltán zenetanár, a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézett ny. oktatója elhivatott, magas színvonalú művészeti- és oktatótevékenysége, népzenei kutatómunkája, valamint a győri ütőhangszeres képzés magalapításában vállalt meghatározó jelentőségű szerepe elismeréseként vehette át a Pro Urbe Győr elismerést.

Forrás:

Winkler Csaba

Események

Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.