Kis- és középvállalkozások a kibővült Európában

(Forrás: Győri Nap, 2008. április 11. 11:00)

Két hétig közel száz külföldi egyetemista vesz részt azon a nemzetközi programon, amelyet főszervezőként a hollandiai Hogeschool Utrecht, a Széchenyi István Egyetem részéről a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium koordinál. A rendezvény helyszíne végig a győri egyetem konferenciaterme, de számos alkalommal egyszerre több teremben is megy az együttdolgozás.

Az „Intensive International” program országról országra vándorol, s abban a korábbi években - Lengyelországban, s két alkalommal az utrechti intézményben - a győri egyetem Közgazdász Szakkollégiumának tagjai is részt vettek.

A munkanyelv teljes egészében az angol, a téma a kis- és középvállalkozások (KKV) helyzete a kibővült Európa miatt változó környezetben.

- Holland, német és a Széchenyi István Egyetem oktatói vezetik a szakmai programokat – mondta el Farkas Péter egyetemi adjunktus, a győri Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium igazgatója.

Április 11-én, pénteken konferencia-nap lesz: a KKV-szektor magyarországi helyzetét mutatják be a meghívott előadók, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakemberei, Balogh László, a Győri Nemzetközi Ipari Park Kft. igazgatója, egyetemi oktatók és vállalatvezetők.

Április 14-én, hétfőn 16 órától a győri városháza dísztermében a nemzetközi program résztvevői a város gazdaságával, térségi pozíciójával ismerkednek, majd dr. Koren Csaba rektorhelyettes a Széchenyi István Egyetemet, a felsőoktatás és a gazdaság győri kapcsolatait mutatja be. A rendezvényen a programban érintett európai uniós országok nagykövetségeinek képviselői is jelen lesznek. Április 15-én, kedden a téma az interkulturális menedzsment lesz, majd április 16-tól 18-ig egy esettanulmányt dolgoznak ki a résztvevők. A második héten a holland intézmény oktatói lesznek az előadók.

A két hét szakmai programjai mellett a külföldi egyetemisták Győr és Magyarország kultúrájával, látnivalóival is megismerkedhetnek.

Események

Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.