Hallgatóból lett vállalkozók mutatkoztak be az idei első Spin-off Klubban

Hallgatóból lett vállalkozók mutatkoztak be az idei első Spin-off Klubban

„Adott a pénz, adott a labor, adott a mentorálás, már csak hallgató kell, aki vállalkozik” – foglalta össze dr. Rámháp Szabolcs, a Széchenyi István Egyetem startup inkubációs menedzsere az idei első Spin-off Klub üzenetét. Az eseményen személyes történeteken keresztül ismerkedhetett meg a közönség az intézmény teljes vállalkozásösztönző portfóliójával a SZE Duó hallgató-oktató pályázatoktól egészen a 20 milliós kockázatitőke-befektetésekig.

Győr, 2020. szeptember 26. – Horváth Márton, SZEhírek

Színre lépett a meggyilkolt lány balladája

Színre lépett a meggyilkolt lány balladája

Szörnyű gyilkosság történt Győr közelében 1874-ben: egy molnársegéd a Mosoni-Dunába ölt egy felpéci hajadont, Dely Márit. Az eset nyomán született népballadát dr. Lanczendorfer Zsuzsanna, a Széchenyi István Egyetem docense tudományos kutatás keretében dolgozta fel, ami sokakat megihletett az elmúlt két évtizedben. A bűntényről szóló balladajátékot a napokban mutatták be Budapesten.

Együttműködik a Széchenyi István Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium

Együttműködik a Széchenyi István Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és a Honvédelmi Minisztérium. Ennek értelmében a két fél a jövőben kiemelten kezeli a közösen létrehozható kutatási-fejlesztési projekteket és az önkéntes tartalékos rendszer népszerűsítését a hallgatók között.

2020. szeptember 23. – Hancz Gábor, SZEhírek

Széchenyi István Egyetem: elkezdődött a tanév a Közép-Európában egyedülálló MBA-képzésen

Széchenyi István Egyetem: elkezdődött a tanév a Közép-Európában egyedülálló MBA-képzésen

Hazánkban és Közép-Európában is egyedülálló lehetőséget kínál a mostani szemesztertől a Széchenyi István Egyetem, amely angol nyelvű MBA-képzést indított az amerikai, kingstoni székhelyű University of Rhode Island egyetemmel közösen. A négy féléves képzés különlegessége, hogy a résztvevők mindkét intézmény oklevelét megkapják. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány (PADME) tíz magyar hallgató tanulmányait ösztöndíjjal támogatja.

2020. szeptember 23. – Hancz Gábor, SZEhírek

Világelsők a virtuális terek tervezésében

Világelsők a virtuális terek tervezésében

A Széchenyi István Egyetem önálló kutatási egységeként működő Járműipari Kutatóközpontban a Felsőoktatási Intézményi Kiválósági Program keretében több különböző kutató munkacsoport tevékenykedik a SZTAKI-val együttműködve, melyek folyamatosan várják az intézmény hallgatóinak és oktatóinak jelentkezését. Cikksorozatunk harmadik részében a virtuális terekre fokuszáló munkacsoport fejlesztéseiről beszélgettünk dr. Baranyi Péter munkacsoportvezetővel.

2020. szeptember 23. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

VírusRadar mobilalkalmazás

VírusRadar mobilalkalmazás

Tisztelt Kollégák! Tisztelt Hallgatók!

 

A koronavírus elleni védekezés első szakaszát a magyar emberek fegyelmezettségének köszönhetően tavasszal, nyár elején sikerrel vettük. Akkor a kijárási korlátozásoktól az iskolák digitális munkarendre átállításáig szigorú, drasztikus lépésekre volt szükség a járvány terjedésének megfékezése érdekében. Közösen, összefogva időt nyertünk a felkészülésre az egészségügynek, amely képessé vált biztonságosan ellátni akár egyszerre nagyobb számban megbetegedőket is.

EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL MEGVALÓSULÓ FEJLESZTÉSEK

Elérhetőségek

cím: 9026 Győr, Egyetem tér 1.
tel.: +36 (96) 503-400
email: sze@sze.hu

Contact our Email support department if you are desperate to get blacklisted.

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Teremtés Hete 2020. szeptember 30. 16:30 - 18:30

Kép- és videótár

Térkép