Keretszámok - Kivételes helyzetben a győri egyetem

(Forrás: gyorplusz.hu, 2012. január 23.)

Kivételes helyzetbe került a győri Széchenyi István Egyetem, amely a tavalyinál mintegy harminc százalékkal több államilag finanszírozott hallgatót vehet fel az idén - mondta hétfői sajtótájékoztatóján Szekeres Tamás rektor.

A műszaki és az informatikai területen annyi államilag finanszírozott helyet kapott az intézmény, hogy minden hallgatót fel tudnak venni, "aki megfelelően felkészült" - jegyezte meg Szekeres Tamás, hozzátéve, hogy ezen a területen 57 százalékkal nőtt az államilag támogatott helyek aránya.

A műszaki területre tavaly összesen 2333 hallgatót vettek fel, míg az idén ezen a területen 2850 az államilag finanszírozott helyek száma - sorolta a rektor. Megemlítette: az állami finanszírozású helyek száma alapján az ország 71 intézménye közül hetedikek, a műszaki területen harmadikak, és a legnagyobb vidékiek.

Szilasi Péter Tamás stratégiai igazgató az eseményen arról beszélt: "nem érte meglepetés az intézményt", hiszen egy évtizede a matematikai, műszaki és természettudományos képzések fejlesztése élvez prioritást.

Így már korábban is ebbe az irányba mozdult el a Széchenyi István Egyetem; ezek alapján az egyetem "egészséges bizakodással várja a felvételi időszakot" - tette hozzá.

Kara Ákos (Fidesz), a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának alelnöke, győri országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte: jól döntenek a fiatalok, akik ide jelentkeznek, mert itt szerzett diplomájuk jó elhelyezkedési esélyeket nyújt.

Kirajzolódott a jövő magyar felsőoktatása, amelyben biztos és meghatározó szerepe lesz az intézménynek - jelentette ki a politikus.

 

(MTI)

Események

Szenátusi Ülés 2020. május 25. 14:00 - 16:00
Gyerekegyetem 2020 2020. június 22. - 2020. június 26.
Vizsgaidőszak vége 2020. június 27.
Szenátusi Ülés 2020. június 29. 14:00 - 16:00