Képzők képzése a győri egyetemen

(www.kisalfold.hu, 2011. 05.11.)

A hallgatók megváltozott tanulási szokásaihoz illeszkedő képzési módszereket és a korszerű tananyagfejlesztéshez szükséges ismereteket sajátítottak el a győri Széchenyi István Egyetem oktatói a "képzők képzése" elnevezésű, uniós támogatással megvalósult projekt keretében - mondta Mészáros Attila projektvezető a programot összegző sajtótájékoztatón szerdán.
Alapfokú borkóstolási ismeretek
Alapfokú borkóstolási ismeretekhogy ne csak érezd, de tudd is, mit iszol

Tizenegy kurzuson csaknem száz oktatót készítettek fel a korábbiaktól eltérő tanári szerepre, amely az információk közös feldolgozását és nem egyoldalú átadását várja el az oktatóktól - összegezte a változásokat Földes Zoltán szakmai vezető.

Az iskolapadba visszaülő tanárok hasznosnak ítélték a kurzusokat, amelyeken egyebek között e-learning tananyagfejlesztés terén kaptak új ismereteket, oktatási készségeiket fejlesztették, idegen nyelvi felkészültségüket elmélyítették. Ez utóbbira annál inkább szükségük van, mivel két, folyamatban lévő projektnél a tananyagok egy része német, illetve angol nyelven készül - jegyezte meg a szakmai vezető.

A "képzők képzése" projektet 53 millió forintból valósították meg, az összeg 80 százalékát a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében nyerték el, a fennmaradó 20 százalék egyetemi önrész volt.
Szilasi Péter Tamás stratégiai és fejlesztési igazgató a sajtótájékoztatón közölte: az idén több mint 10 százalékkal többen jelentkeztek a Széchenyi Egyetemre mint tavaly, amikor az országos átlagnál jóval magasabb, 20 százalékos növekedés realizálódott a felvettek körében. Ez önmagában jelzi, hogy vonzó a győri egyetem kínálata - jegyezte meg.
Az eseményen elhangzott: a győri egyetemen szerzett tudás piacképes, ezt igazolják a visszajelzések, amelyek szerint a végzettek 95 százaléka fél évvel a diploma megszerzése után munkahelyet talál tanult szakmájában.

A "képzők képzését" folytatják újabb nyertes pályázatok segítségével.

Események

Szenátusi Ülés 2020. január 27. 14:00 - 16:00
Bejelentkezés a 2019/20-as tanév II. félévére 2020. január 29. 06:00 - 2020. február 8. 23:55
Nyilvános doktori védés - Győrvári János 2020. január 30. 11:00 - 13:00
Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny 2020. január 31. - 2020. február 2.
Vizsgaidőszak vége 2020. február 1.