Kell ennél több?

(forrás: www.hircity.hu,  2009.03.19.) 


 
Immáron tizenhetedik alkalommal rendezik meg Győrött a Széchenyi István Egyetemi Napokat. A rendezvény mintegy 80 programot foglal magába. Csak ízelítőnek: itt lesz az Edda, Frei Tamás és Vujity Tvrtko is.

A SZE napoknak már hagyománya van Győr városában. A szervezők azonban mindig többre törekednek, és megpróbálnak egy olyan eseményt kialakítani, ami nem csak a hallgatók igényét elégíti ki, hanem a város lakosságát is megmozgatja. Rámháp Szabolcs az Egyetemi Hallgatók Önkormányzatának elnöke a mai sajtótájékoztatón elmondta, a rendezvény túlnőtt az egyetemi falakon, így minden programot ennek tükrében szerveznek meg.

A négy napos rendezvény  legnagyobb színfoltja a március 29-én 20.00 órakor kezdődő Edda koncert, amelyre közel 2500 főt várnak. Kiemelték még Frei Tamás közönségtalálkozóját, és Vujity Tvrtko előadását. E három  esemény mellett lesznek még koncertek, sportesemények, és idén is megrendezik a már hagyománnyá vált Campus Kupa amatőr ügyességi szlalomversenyt. Lesz repülőgép szimulátor, DZSEM élőkoncert, és Valami Amerika 2 filmvetítés is közönségtalálkozóval egybekötve. A vetítés után kérdésekre válaszol Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Szabó Győző, Hujber Ferenc, Pindroch Csaba és Tompos Kátya. Az idei évben először rendeznek a SZE napok keretében tésztahídépítő versenyt, amire kezdők és haladók jelentkezését is várják. Aki nem tésztát épít, az öltözködhet. A Zichy-palota már évek óta közeledik a hallgatókhoz, és lehetőséget nyújt hogy régi ruhákat öltsenek fel és ezzel beharangozzák a nyáron esedékes Barokk esküvőt. A SZE napok tiszteletére, idén egy fából készült, dekoratív infó házat is felállítottak, ahol lehetőség nyílik a rendezvények belépésére jogosító karszalag megvásárolására. A szalag érvényes diákigazolvánnyal és Győr kártyával 3500 Ft.

Érdemes tehát kilátogatni a győri egyetemhez, belekóstolni a hallgatói életbe, csillagokat vizsgálni, koncerteken tombolni, benézni az egészségügyi sátorba, vagy éppen a stressz sátorba. Egy biztos, a széles programkínálatnak köszönhetően, nem lesz olyan aki ne találna számára érdekes programot.

Az esemény időpontja: 2009. március 29-április 1.
A további programok megtekinthetőek a www.gyeke.szeportal.hu weboldalon.

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.