Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium első évzáró tudományos konferenciája

Nemzeti Tehetség Program keretében, hagyományteremtő módon került sor 2015. május 26-án a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium első évzáró tudományos konferenciájára. Az Egyetem „G” előadójában tartott rendezvényen a Szakkollégium hallgatói rövid prezentáció keretében egy általuk választott, érdeklődési körükhöz közel álló szakmai témát mutattak be.

A rendezvényt Dr. Kovács Gábor, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium programigazgatója, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékán-helyettese nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, hogy a Szakkollégium számára kiemelt fontosságú ez a

rendezvény, hiszen lehetőséget ad arra, hogy a Szakkollégium hallgatói egy közös beszélgetés, szakmai vita keretében találkozhassanak és prezentációs készségeik fejlesztése mellett ismerkedhessenek meg különböző, üzleti és gazdaságtudományi témákkal.

Az első előadást a délelőtti előadások szekcióvezetője, Dr. Dőry Tibor egyetemi docens tartotta. Prezentációjában kifejtette a tudományos kutatói munka kihívásait és lehetőségeit. Ezt követően került sor a hallgatói prezentációkra. A közös ebédet követően délután 13 órától folytatódott a konferencia a második szekció előadásaival, melyet Dr. Kovács Gábor vezetett. A jelentős érdeklődéssel kísért rendezvényen összesen 21 hallgatói prezentációra került sor. Az előadásokat Dr. Lőre Vendel egyetemi adjunktus és Stifter Viktória egyetemi tanársegéd is értékelte. A hallgatói előadások közül a leginkább érdekfeszítőnek tűnőket később önálló tanulmánykötetben tervezi publikálni a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium.

A Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium első évzáró tudományos konferenciáját (pályázati azonosító: NTP-SZKOLL-14-0055) a Nemzeti Tehetség Program, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet támogatta.

Események

Szakirányválasztás 2018. szeptember 17. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
MÉK Parasztolimpia 2018. szeptember 19.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. szeptember 21. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
Alkotóhét 2018. szeptember 24. 00:00 - 2018. szeptember 30. 23:00
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 24.