Kamara a vállalkozásokért

Egyetemisták vállalkozói ambícióit támogatják

Június 9-én Győrben a megyei kereskedelmi és iparkamarában évzáró értékelőt tartottak a Széchenyi István Egyetemen választható a „Kamara a vállalkozásokért” tantárgy résztvevői, az egyetem, a kamarai oktatók és a hallgatók képviselői is.

A hallgatók értékeltek

Az egyetem és a kamara sokrétű sokéves együttműködésében új színt jelentett négy éve a kreditpontot érő „Kamara a vállalkozásokért tantárgy” bevezetése. Kezdetekben 10 fő körüli, idén már 48 hallgató vett részt az előadásokon, kamara és céglátogatáson a tantárgy keretében. A hallgatók írásbeli értékelőt töltöttek ki szerzett tapasztalataikról, véleményükről. Ami a leginkább megfogta őket például, az üzleti angyalok előadás, a vállalkozás pénzügyi finanszírozása, a kapcsolattartás külföldi kamarákkal, a GIMEX gyárlátogatás. A hallgatók szerint a vegyes, több karon tanuló csoport viszonylag aktív, jókedvű és barátságos csapatot alkotott. Nagyon hasznos, jó élmény volt a kamara látogatása is. Javasolták, hogy még interaktívabbak legyen az órák, jobban vonják be a hallgatókat a témákba. Még több vállalkozásfinanszírozást, üzleti terv készítést, még több külpiacot és még több céglátogatást szeretnének.

A félév meghatározó élménye az üzleti terv készítése volt.

A hallgatók csoportjai saját ötletükre üzleti tervet dolgoztak ki és prezentáltak az oktatókból álló zsűrinek. Értékelés alapján 12 fő teljesítményét találták kiemelkedőnek. Ők szeptember elején kamara elismerő oklevelet vehetnek át. Molnár Imre kamarai térségi elnök felhívta a figyelmet, hogy mennyire fontos egy pályakezdőnek, hogy önéletrajzához olyan dokumentumokat tudjon csatolni, ami bizonyítja korábbi szakmai tevékenységét. Ilyen ez az oklevél, de ilyen lehet a Széchenyi István Egyetemen indított Menedzser Útlevél program is, ahol a kamara szintén aktív szerepet vállal.

Elismerő oklevelet érdemeltek ki:

Név

Tervezett vállalkozás

Berki Gergő

 

Szengine

Illési Arnold

Ocztos Martin

Komlósi Kaludia

City Corp (takarítás, higiéniai webáruház)

Lakatos Ramóna

 

Pöttöm Kuckó Napközi

Mádl Anikó

Viola Izabella

Nagy Ákos

„Nagy” Almafa Iskola

Kozma Benjamin

Simkovits Dóra

Relax (jóga, masszázs)

Sztyehlik Sára

Tao Teaház

Vámos Milán

Matyó Bike

 

 

A jó ötletből akár valódi üzlet is lehet a mentorok segítségével.

A júniusi értékelőn dr Konczosné dr. Szombathelyi Márta egyetemi docens, az oktatók képviselői Molnár Imre GYMSKIK Győri térségi elnök vezetésével és Vámos Milán az éppen vizsgázó hallgatók képviseletében megvitatta a tantárgy szükséges és lehetséges tovább fejlesztésének tartalmi elemeit. Egy biztos a jövőre nézve: a hallgatók aktivitására alapozva, a vállalkozóvá válás kezdő lépéseinek szimulálásával (amely konkrét saját ötlet esetén élessé is válhat), első sorban gyakorlatias ismereteket kívánnak átadni. A kamarai oktatók, akik többnyire nagy tapasztalatú cégvezetők vállalják a kamara tantárgyat hallgatók későbbi mentorálását. Bármilyen ötlettel, kérdéssel lehet hozzájuk fordulni. (koordinacio@gymskik.hu )

Győr, 2015. június 9.

A hallgatók GIMEX Kft-nél tett márciusi kihelyezett órájáról hírt és képet a www.issuu.com/kisalfoldigazdasag címen található kamarai lap 3. számában olvashatunk.

Események

Szenátusi Ülés 2020. március 30. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00