Jubileumi innovációs kiállításra várja a cégeket az egyetem

Április 10-én rendezik meg a X. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásárt a Széchenyi István Egyetemen. Március 14-ig várják a vállalkozások jelentkezését a kreativitás börzéjére, ahol  ingyenes lehetőséget biztosítanak új termékek, prototípusok, szolgáltatások, eljárások, illetve jelentős fejlesztési eredmények bemutatására.

Győr, 2019. február 19. – SZEhírek, Nyerges Csaba

A Széchenyi István Egyetem oktató-kutatóközösségével, nyitott laborhálózatával, új gondolkodásmódot hozó több mint tízezres hallgatóságával immáron tíz éve biztosít ideális helyszínt,   környezetet és hátteret a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásárnak. Az egyetem, az Universitas-Győr Alapítvány és az Universitas-Győr Nonprofit Kft. elsősorban a Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék területén székhellyel, telephellyel rendelkező kutatást-fejlesztést folytató vállalkozások, innovátorok, egyéni feltalálók, kutatók, oktatók és diákok jelentkezését várja. A szervezésben évek óta partner a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ.

 

Tóth Eszter és Posta Bálint idén is ideális helyszínt és professzionális szervezést garantál az innovatív cégeknek. Fotó: Májer Csaba József

Április 10-én, a kreativitás jubileumi börzéjén a szervezők ingyenes kiállítási  lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek, elsősorban az utóbbi 3 évben kifejlesztett új termékek, szolgáltatások, illetve jelentős fejlesztési eredmények bemutatására. Kiemelt figyelmet kapnak a spin-off, start-up cégek, és a már bemutatható termékkel, prototípussal jelentkező kiállítók. Olyan vállalkozások és magánszemélyek is teret kapnak, akik az egyetemisták, kutatók és a szélesebb szakmai közönség érdeklődését felkeltő szakmai és technológiai bemutatót kívánnak tartani standjukon.

„Tíz évvel ezelőtt az innováció még nem volt széleskörűen beágyazódva a mindennapokba, mára viszont szükségszerűvé vált, felértékelődött. A cégek jelentős erőforrásokat csoportosítanak erre a területre, hiszen így növelhetik versenyképességüket, és új termékekkel, eljárásokkal jelenhetnek meg a piacon” – mondja Posta Bálint, aki az Universitas-Győr Alapítvány részéről felel a kiállítás szervezéséért.  

„A rendezvényt színvonalas szakmai programok fogják övezni, és a kínálat összeállításában a megyei iparkamara Innovációs Klubja lesz a partnerünk. Olyan workshopokat, kerekasztal-beszéltetéseket tervezünk, amelyeken már megvalósított innovációkat mutatnak be jól prosperáló cégek. Illetve szeretnénk prezentálni azt is, hogy az egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központjában (FIEK), az új Menedzsment Campusban milyen lehetőségek rejlenek a kis- és középvállalkozások számára” – hívja fel a figyelmet Tóth Eszter, az Universitas-Győr Nonprofit Kft. ügyvezetője, hozzátéve, hogy a szakmai programok összeállításához a Mobilis Interaktív kiállítási Központtól, a start-upokat, innovátorokat felkaroló Dr. Dőry Tibor egyetemi docenstől is segítséget kapnak.

A kiállításon kiemelt figyelem irányul a hallgatói innovációra, és immáron hagyományosan bemutatkoznak a nemzetközi versenyeken kimagasló eredményeket elért hallgatói csapatok, az Arrabona Racing Team, a SZEnergy, a SZEngine és a SZEnavis egyaránt.

A standokat és az egységes szerkezetű posztereket, valamint a rendezvény katalógusát a szervezők készítik el, egyeztetve a kiállításon bemutatkozó vállalkozásokkal, magánszemélyekkel. A kiállítás megjelenik a közösségi médiában is, még több nyilvánosságot teremtve a bemutatkozásra. A rendezvény az EFOP-3.4.4-16-2017-00011 projekt támogatásával valósul meg. A jelentkezési lap az Innovációs Kiállítás oldalról tölthető le, érdeklődni a  06 70/977-1458-as telefonszámon és a kiallitas@sze.hu e-mail címen lehet.

Események

Szakirányválasztás 2020. szeptember 14. - 2020. szeptember 19.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 18. - 2020. szeptember 19.
Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.