Jövőbe mutató beruházások az Audi Hungáriánál

Az Audi Hungaria Motor Kft. számára kiemelt jelentőségű a kutatási és fejlesztési tevékenység, amelyet a Motorfejlesztő Központban megvalósított beruházások is alátámasztanak. Az Új Széchenyi Terv keretében elnyert támogatatásnak köszönhetően számos új technológia és eljárás szolgálja a Fejlesztőközpont eredményes munkáját.

A vállalat számára prémium minőségű motorok gyártójaként elengedhetetlen a kutatás és fejlesztés terén a minél szélesebb körű kompetenciák kiépítése. A Motorfejlesztés területén a 3D szimuláció, a súrlódásanalízis, és az akusztikai vizsgálatok segítségével tökéletesítik a motorok műszaki tulajdonságait, elősegítve a motorok hatékonyságának és teljesítményének további növelését és ezzel egyidejűleg a fogyasztás és a CO2 kibocsátás csökkentését. A Kutatási és Technológiai Innovációs Alap által támogatott „Prémium Motorfejlesztés az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. Motorfejlesztő Központjában" elnevezésű projekt célja további önálló K+F tevékenységek kiépítése és alkalmazása a motorfejlesztésben.

A motorfejlesztés Győrben 2001-ben kezdődött meg. Meghatározó feladatai közé tartoznak a gyártáshoz kapcsolódó fejlesztési tevékenységek, mint a sorozatgyártás és az új termékek felfutásának támogatása. Emellett a terület 180 mérnöke és munkatársa intenzíven foglalkozik különböző fejlesztési projektekkel, például a súrlódási teljesítmény vizsgálatával, akusztikai elemzésekkel és új motorvariánsok fejlesztésével. A Motorfejlesztő Központban 12 modern vizsgálópad található, műhelyében a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzák. A tavalyi évben üzembe helyezett klímavizsgáló padnak köszönhetően már extrém éghajlati körülmények között is lehetőség nyílik a motorok tesztelésére.

Események

Szakirányválasztás 2018. szeptember 17. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
MÉK Parasztolimpia 2018. szeptember 19.
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. szeptember 21. 00:00 - 2018. szeptember 22. 23:00
Alkotóhét 2018. szeptember 24. 00:00 - 2018. szeptember 30. 23:00
Szenátusi Ülés 2018. szeptember 24.