Jól tanuló sportolók a győri egyetemen

A Széchenyi István Egyetem jó tanulmányi eredményt elért, eredményes sportolói tevékenységet felmutató hallgatói 1977-től pályázhatnak a „jó tanuló - jó sportoló” elismerésre.

Az elmúlt tanév tanulmányi és sporteredményei alapján a nyertesek – Szakály Zsófia, Radics Zsuzsa és Papp Balázs – az egyetem tanévnyitó ünnepségén vették át a díjjal járó díszoklevelet. Az első helyezett Szakály Zsófianeve felkerül a Városi-Egyetemi Csarnok aulájában található, az eddigi nyerteseket megörökítő emlékfalra.

Az első helyezett Szakály Zsófia Győrből jött a Széchenyi István Egyetemre, a jogász szakon tanul. A győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban érettségizett lány sportága a triatlon, s a TVK-MALI triatlon Klubban sportol. Edzője Liszkai Zsiuzsa. Elmúlt félévi tanulmányi eredménye 3,64 volt. A triatlon Országos Váltó Bajnokságon, az elit kategóriában arany, a Rövidtávú Országos Bajnokságban, a 23 év alatti kategóriában ezüst, a Klubcsapatok Országos Bajnokságában, az elit kategóriában szintén ezüstérmes lett.

A második helyezett, fertődi Radics Zsuzsa közlekedésmérnök-jelölt, s a győri Szentgyörgyi Albert Középiskolában érettségizett. Sportága a kézilabda, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületének versenyzője. Edzője Simon József testnevelő tanár. Legutóbbi tanulmányi eredménye 4,3. A kézilabda csapat tagjaként a Magyar Egyetemi – Főiskolai Bajnokságon 4. helyezett lett a csapattal.

Harmadik lett a sárvári Pap Balázs, aki a kereskedelem és marketing szakon tanul, s a szombathelyi Szentgyörgyi Albert Középiskolából jött a győri egyetemre. Sportága a kosárlabda, a GYŐRSZOL-SZESE színeiben versenyez. Edzője Kozma Tamás. Legutóbbi tanulmányi átlaga 3,93. Legjobb eredménye a Műszaki Felsőoktatási Sportnapokon elért csapat ezüstérem.

Forrás:
Winkler Csaba
kommunikációs titkár

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00