Jelentkezzen az alternatív hajtású járművek versenyére!

(www.index.hu, 2007. december 18.)

A győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói Külügyi Bizottsága 2008 áprilisában, az egyetem parkolójában rendezi a III. Széchenyi Futamot, az Alternatív hajtású járművek harmadik, immár határainkon túl is meghirdetett versenyét. A „Hobbi" kategóriában olyan csapatok jelentkezését várják, amelyek fő célja egy minimális költségekkel, túlnyomórészt újrahasznosított alkatrészekből épülő jármű építése, amely ötletes megoldásaival próbál hozzájárulni a jövő járművének körvonalazásához. "Nagyjából ezt tekinthetjük a tavalyi „Amatőr" kategória továbbélésének, míg a „Profi"-t két részre osztva kialakítottuk a „Prototípus" és a „Szériaautó-átalakítás"csoportokat. Előbbiben olyan csapatok állhatnak rajthoz, amelyek teljesen egyénileg fejlesztett szerkezetű járművet terveznek és gyártanak a futamra, utóbbiban pedig azok, amelyek közúti forgalomban részt vevő gépkocsikat alakítanak át alternatív módon üzemeltethetővé" - fogalmaz a verseny szervezőinek sajtóközleménye.

A fő különbség a „Hobbi" kategóriához képest, hogy ott főként a mérnökhallgatók közötti csapat- és műhelymunka eredményeként jönnek létre a pályaművek, míg a „Prototípus" és a „Szériaautó-átalakítás" csoportokban indulók munkáját cégek, tanszékek, tudásközpontok segítik oly módon, hogy a kivitelezéshez szükséges anyagi, szellemi és infrastrukturális alapok megteremtésében jelentős szerepet vállalnak.

A harmadik Széchenyi Futamra határainkon túlról is várnak jelentkezőket a szervezők. Érdeklődésük középpontjában az áll, hogy a környező országok autótechnikai jövőjét meghatározó fiatal mérnökök milyen elképzelésekkel próbálnak választ adni azokra a komoly kérdésekre, amelyek szakmai életútjukat talán leginkább meg fogják határozni a következő évtizedekben. Itt természetesen a környezettudatosságra , az alternatív üzemeltetésre gondolunk elsősorban. És persze nem csekély büszkeséggel mutatjuk meg minden hozzánk látogatónak azt, amire az elmúlt két futam által megvalósult ötletek alapján mérhetetlenül büszkék vagyunk. További információk, a versenyszabályzat, képek és videók itt találhatóak.

A pályázatok leadásának határideje (postára adás időpontja): 2008. február 1.

Események

Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. február 28. - 2020. február 29.
Egyetemi szerver leállás 2020. február 29. 08:00 - 12:00
Szakirányválasztás 2020. március 2. - 2020. március 7.