Ahogy Győrben, úgy az egyetemnél is fizetős lesz a parkolás

A kormány intézkedésével összhangban július 2-tól újra fizetőssé válik a parkolás a győri Széchenyi István Egyetem campusán azokon a részeken, ahol márciusban vált díjkötelessé a várakozás. A feltételek nem változnak a korábbiakhoz képest.

Győr, 2020. június 25. – Hancz Gábor, SZEhírek, fotók: Májer Csaba József

Tovább olvasom
Innovációs kiállítás virtuális térben

A XI. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár rendhagyó módon, online várja az érdeklődőket, akik egyszerűen elérhető, virtuális térben tekinthetik meg a kiállítók kínálatát és a kísérőprogramokat.

Győr, 2020. június 12. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

 

Tovább olvasom
9/2020. számú rektori-kancellári körlevél

9/2020. számú rektori-kancellári körlevél

Egyetemi épületek hallgatók által történő látogatásainak feltételeiről


Tovább olvasom
Hallgatói kártya igénylése a 2019/20 tavaszi félévben

Kedves Hallgatónk,

 

A 2020. április 14-én kiadott 7/2020 számú rektori-kancellári körlevél alapján a vizsgák sikeres teljesítéséhez elengedhetetlen a hallgatói kártya megléte. 

Tovább olvasom
7/2020 számú rektori-kancellári körlevél

Tanulmányi szabályok kiegészítése, a tanévi időbeosztás módosítása, táv-vizsgáztatás kereteinek kialakítása

A koronavírus járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet miatt az egyetemi oktatás március 23-ával átalakításra került. Tagozattól függetlenül minden képzésen távoktatásban folytatódik a képzés. A megváltozott feltételek miatt az Egyetem vezetése a Hallgatói Önkormányzattal egyeztetve a következő pontokban módosítja, egészíti ki átmenetileg a Széchenyi István Egyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzatát, a Doktori Tanulmányi és Vizsgaszabályzatát, valamint tanévi időbeosztását a 2019/2020 tanév tavaszi félévére vonatkozóan.

Tovább olvasom
Nyelvvizsga kötelezettség

Tisztelt Volt Hallgatónk!

Tájékoztatjuk, hogy amíg a nyelvvizsgával kapcsolatos 2020.04.07-i kormányzati bejelentésre vonatkozó végrehajtási rendelet a Magyar Közlönyben nem jelenik meg, addig a Széchenyi István Egyetem ezzel kapcsolatban nem tud hivatalos információt kiadni.

Amint a rendelet megjelenik, természetesen azt is, és a hozzá kapcsolódó eljárásrendet is azonnal közzétesszük.

Addig is köszönjük szíves türelmét!  

Tovább olvasom
6/2020. számú rektori-kancellári körlevél

6/2020. számú rektori-kancellári körlevél

a járványügyi veszélyhelyzet időszakában alkalmazandó ügyrend

Tovább olvasom
Tájékoztatás a Kórház Megfigyelő Központjáról

Tisztelt Kolléga!

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a koronavírus-járvány miatt ideiglenes jelleggel megfigyelőközpontot hoz létre március 23-tól, hétfőtől a K2 kollégium épületében, ahová azok a 65 év alattiak kerülhetnek, akiknél felmerül a betegség gyanúja, de nincsenek súlyos tüneteik. Az érintettek regisztrációja az E épületben történik majd, s ha szükséges, mintát is vesznek tőlük. Azok esetében, akiknél indokolt, karantént rendelnek el: választhatnak otthoni karantént, amennyiben azonban ezt nem szeretnék, a kollégiumi szobák egyikében helyezik majd el őket. A kollégiumban csak olyan páciensek lesznek, akiknek enyhe tüneteik vannak vagy tünetmentesek. Azok, akik súlyosabb tünetekkel érkeznek, illetve akiknek a kollégiumban rosszabbodik az állapotuk, azonnal a kórházba kerülnek. A központ folyamatos orvosi ellátást biztosít 24 órában, egy orvos, négy szakdolgozó, illetve egy adminisztrátor közreműködésével. A kollégiumban elszállásoltak az épületet egészen addig nem hagyhatják el, amíg több negatív tesztet nem produkálnak és láztalanok nem lesznek, így másokkal már csak akkor kerülhetnek újra kapcsolatba, amikor teljesen meggyógyultak.

Tovább olvasom
Rektori-Kancellári köszönőlevél

Tisztelt Kollégánk!

Talán még két héttel ezelőtt sem gondolta volna senki, hogy a koronavírus-járvány miatt szükségessé válik az egyetemi épületek bezárása a hallgatók előtt. Mindez új feladatokkal jár mindannyiunk számára és új megközelítéseket igényel.

...

Tovább olvasom
5/2020. számú rektori-kancellári körlevél Home office munkavégzés szabályai

1)     Előzmények

 

a)     A körlevél hatálya kiterjed az Egyetemmel közalkalmazotti, megbízási, bármilyen egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló egyetemi polgárra. A  Jelen körlevél a 4/2020. számú rektori-kancellári körlevél hatályát nem érinti, az továbbra is változatlanul hatályban marad.

b)    A koronavírus magyarországi megjelenésével kapcsolatban, a 40/2020.(III.11.) és a 41/2020. (III.11.) Kormányrendeletek alapján a Széchenyi István Egyetemen rendkívüli intézkedések kerültek/kerülnek bevezetésre.

c)     Munkatársaink egészségének megóvása érdekében megvizsgáltuk a home office munkavégzés lehetőségeit, melyet korábban már a Kollektív Szerződés részben szabályozott.

d)    A Kollektív Szerződés érvényben lévő rendelkezéseit figyelembe véve a koronavírus magyarországi megjelenésével kapcsolatban elrendelt, a Kollektív Szerződésben alkalmi home office munkavégzésként definiáltnak minősülő munkavégzés szabályait az alábbiak szerint határozzuk meg.

Tovább olvasom
Teljes körűen ki kell költözni az egyetem kollégiumaiból

Magyarország Kormánya Operatív Törzsének döntése értelmében a Széchenyi István Egyetem Hegedűs Gyula Kollégiumából, a Multifunkciós épületből, a Külső Kollégiumból, a Famulus Kollégiumból és a mosonmagyaróvári Cserháti Sándor Kollégiumból a hallgatóknak március 16-án, hétfőn estig teljes körűen ki kell költözniük és minden személyes tárgyukat el kell vinniük. Azoknak, akik a megadott határidőig nem tudnak kiköltözni, az eszk@sze.hu e-mail címen kell ezt haladéktalanul jelezniük.

Tovább olvasom
Kollégium kiürítés - technikai információk

Már kipakoltam korábban a cuccaimat, mit tegyek a kulccsal?

Írj emailt az eszk@sze.hu-ra "Kulcs postázás" tárggyal, a levélbe írd bele szoba a nevedet, szoba számod és neptun kódod. Majd adj fel MINDEN kulcsot borítékban a 9026 Győr Egyetem tér 1. Kollégiumi Iroda címre, Mosonmagyaróvár esetében 9200, Mosonmagyaróvár, Gazdász utca 10. Kollégiumi Iroda!

Tovább olvasom
A koronavírussal kapcsolatos helyzet - Gyakran ismételt kérdések

Hogyan valósítják meg az oktatást az egyetemen a következő időszakban?

Amint azt a 4/2020. számú rektori-kancellári körlevél tartalmazza, a Széchenyi István Egyetem Rektora és Kancellárja 2020. március 22-ig tavaszi szünetet rendelt el a globálisan kialakult járványügyi helyzet miatt. Ebben az időszakban az oktatás és a számonkérés szünetelt. Az egyetemi alkalmazottak számára a tavaszi szünet időszaka alatti munkanapok tanításmentes munkanapoknak minősültek. 2020. március 23-tól az oktatás távoktatás formájában folytatódik. A távoktatás során sem történhet meg a hallgatók részéről a felsőoktatási intézmények látogatása. A távoktatás módjáról, részleteiről a hallgatók külön tájékoztatást kaptak.

A külső szakmai gyakorlóhelyen folyamatban lévő, hat hetet meghaladó kötelező szakmai gyakorlatok, valamint a duális képzési gyakorlatok teljesíthetők abban az esetben, amennyiben a gyakorlóhely fogadja a hallgatót. A belső szakmai gyakorlóhelyeken (az egyetemen belül) a szakmai gyakorlatok felfüggesztésre kerülnek.

A kiadott tanévi időbeosztás változatlanul érvényben marad.

Tovább olvasom
4/2020. számú rektori-kancellári körlevél

A koronavírus magyarországi megjelenésével kapcsolatban, valamint a 41/2020. (III.11.) Kormányrendelet Széchenyi István Egyetemen történő alkalmazásának részleteiről

A járvány elterjedésének megelőzése érdekében összhangban a Széchenyi István Egyetemen az alábbi intézkedéseket rendeljük el. A körlevél hatálya kiterjed az Egyetemmel közalkalmazotti, megbízási, illetve hallgatói jogviszonyban álló minden egyetemi polgárraJelen körlevél a 3/2020. számú rektori-kancellári körlevelet kiegészíti, és részben módosítja.

Tovább olvasom