6/2020. számú rektori-kancellári körlevél

6/2020. számú rektori-kancellári körlevél

a járványügyi veszélyhelyzet időszakában alkalmazandó ügyrend

Tovább olvasom
Vendéglátóegységek nyitvatartása

Tisztelt Kolléga!

Mint Ön előtt ismert, a globálisan kialakult járványügyi helyzet miatt a Széchenyi István Egyetemen az oktatás távoktatásként folytatódik 2020. március 23-tól. A március 23. és 29. közötti időszakban az egyetem vezetésével való egyeztetés alapján a következőképpen alakul a győri campus területén a vendéglátóegységek nyitvatartása, biztosítandó az oktatók és a munkatársak ellátását.

Tovább olvasom
Tájékoztatás a Kórház Megfigyelő Központjáról

Tisztelt Kolléga!

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a koronavírus-járvány miatt ideiglenes jelleggel megfigyelőközpontot hoz létre március 23-tól, hétfőtől a K2 kollégium épületében, ahová azok a 65 év alattiak kerülhetnek, akiknél felmerül a betegség gyanúja, de nincsenek súlyos tüneteik. Az érintettek regisztrációja az E épületben történik majd, s ha szükséges, mintát is vesznek tőlük. Azok esetében, akiknél indokolt, karantént rendelnek el: választhatnak otthoni karantént, amennyiben azonban ezt nem szeretnék, a kollégiumi szobák egyikében helyezik majd el őket. A kollégiumban csak olyan páciensek lesznek, akiknek enyhe tüneteik vannak vagy tünetmentesek. Azok, akik súlyosabb tünetekkel érkeznek, illetve akiknek a kollégiumban rosszabbodik az állapotuk, azonnal a kórházba kerülnek. A központ folyamatos orvosi ellátást biztosít 24 órában, egy orvos, négy szakdolgozó, illetve egy adminisztrátor közreműködésével. A kollégiumban elszállásoltak az épületet egészen addig nem hagyhatják el, amíg több negatív tesztet nem produkálnak és láztalanok nem lesznek, így másokkal már csak akkor kerülhetnek újra kapcsolatba, amikor teljesen meggyógyultak.

Tovább olvasom
Rektori-Kancellári köszönőlevél

Tisztelt Kollégánk!

Talán még két héttel ezelőtt sem gondolta volna senki, hogy a koronavírus-járvány miatt szükségessé válik az egyetemi épületek bezárása a hallgatók előtt. Mindez új feladatokkal jár mindannyiunk számára és új megközelítéseket igényel.

...

Tovább olvasom
Egyetemi épületek nyitvatartása a veszélyhelyzet ideje alatt

A veszélyhelyzet alatt az épületek nyitvatartási rendje módosításra került. A belépési porták száma ezen időszak alatt csökkent, a beléptető rendszerrel ellátott bejáratok esetében csak alkalmazotti kártyával, a portákon alkalmazotti és a vendég kártya felmutatásával lehet belépni az épületekbe.

Tovább olvasom
5/2020. számú rektori-kancellári körlevél Home office munkavégzés szabályai

1)     Előzmények

 

a)     A körlevél hatálya kiterjed az Egyetemmel közalkalmazotti, megbízási, bármilyen egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló egyetemi polgárra. A  Jelen körlevél a 4/2020. számú rektori-kancellári körlevél hatályát nem érinti, az továbbra is változatlanul hatályban marad.

b)    A koronavírus magyarországi megjelenésével kapcsolatban, a 40/2020.(III.11.) és a 41/2020. (III.11.) Kormányrendeletek alapján a Széchenyi István Egyetemen rendkívüli intézkedések kerültek/kerülnek bevezetésre.

c)     Munkatársaink egészségének megóvása érdekében megvizsgáltuk a home office munkavégzés lehetőségeit, melyet korábban már a Kollektív Szerződés részben szabályozott.

d)    A Kollektív Szerződés érvényben lévő rendelkezéseit figyelembe véve a koronavírus magyarországi megjelenésével kapcsolatban elrendelt, a Kollektív Szerződésben alkalmi home office munkavégzésként definiáltnak minősülő munkavégzés szabályait az alábbiak szerint határozzuk meg.

Tovább olvasom
Vendéglátóegységek nyitvatartása

Tisztelt Kolléga!

Mint Ön előtt ismert, a globálisan kialakult járványügyi helyzet miatt a Széchenyi István Egyetem rektora és kancellárja 2020. március 22-ig tavaszi szünetet rendelt el. Ebben az időszakban az egyetem vezetésével való egyeztetés alapján a következőképpen alakul a győri campus területén a vendéglátóegységek nyitvatartása, biztosítandó az oktatók és a munkatársak ellátását.

Tovább olvasom
Teljes körűen ki kell költözni az egyetem kollégiumaiból

Magyarország Kormánya Operatív Törzsének döntése értelmében a Széchenyi István Egyetem Hegedűs Gyula Kollégiumából, a Multifunkciós épületből, a Külső Kollégiumból, a Famulus Kollégiumból és a mosonmagyaróvári Cserháti Sándor Kollégiumból a hallgatóknak március 16-án, hétfőn estig teljes körűen ki kell költözniük és minden személyes tárgyukat el kell vinniük. Azoknak, akik a megadott határidőig nem tudnak kiköltözni, az eszk@sze.hu e-mail címen kell ezt haladéktalanul jelezniük.

Tovább olvasom
Kollégium kiürítés - technikai információk

Már kipakoltam korábban a cuccaimat, mit tegyek a kulccsal?

Írj emailt az eszk@sze.hu-ra "Kulcs postázás" tárggyal, a levélbe írd bele szoba a nevedet, szoba számod és neptun kódod. Majd adj fel MINDEN kulcsot borítékban a 9026 Győr Egyetem tér 1. Kollégiumi Iroda címre, Mosonmagyaróvár esetében 9200, Mosonmagyaróvár, Gazdász utca 10. Kollégiumi Iroda!

Tovább olvasom
Kollégium kiürítése

Kedves Hallgatók!

A tavaszi szünetet követően a félévi oktatás távoktatási formájában fog folytatódni. Magyarország Kormánya Operatív Törzsének döntése értelmében a felsőoktatási intézmények kollégiumait haladéktalanul, teljeskörűen ki kell üríteni, a hallgatóknak minden személyes tárgyukat magukkal kell vinniük.

Tovább olvasom
A koronavírussal kapcsolatos helyzet - Gyakran ismételt kérdések

Hogyan valósítják meg az oktatást az egyetemen a következő időszakban?

Amint azt a 4/2020. számú rektori-kancellári körlevél tartalmazza, a Széchenyi István Egyetem Rektora és Kancellárja 2020. március 22-ig tavaszi szünetet rendelt el a globálisan kialakult járványügyi helyzet miatt. Ebben az időszakban az oktatás és a számonkérés szünetelt. Az egyetemi alkalmazottak számára a tavaszi szünet időszaka alatti munkanapok tanításmentes munkanapoknak minősültek. 2020. március 23-tól az oktatás távoktatásra formájában folytatódik. A távoktatás során sem történhet meg a hallgatók részéről a felsőoktatási intézmények látogatása. A távoktatás módjáról, részleteiről a hallgatók külön tájékoztatást kapnak.

A külső szakmai gyakorlóhelyen folyamatban lévő, hat hetet meghaladó kötelező szakmai gyakorlatok, valamint a duális képzési gyakorlatok teljesíthetők abban az esetben, amennyiben a gyakorlóhely fogadja a hallgatót. A belső szakmai gyakorlóhelyeken (az egyetemen belül) a szakmai gyakorlatok felfüggesztésre kerülnek.

A kiadott tanévi időbeosztás változatlanul érvényben marad.

Tovább olvasom
4/2020. számú rektori-kancellári körlevél

A koronavírus magyarországi megjelenésével kapcsolatban, valamint a 41/2020. (III.11.) Kormányrendelet Széchenyi István Egyetemen történő alkalmazásának részleteiről

A járvány elterjedésének megelőzése érdekében összhangban a Széchenyi István Egyetemen az alábbi intézkedéseket rendeljük el. A körlevél hatálya kiterjed az Egyetemmel közalkalmazotti, megbízási, illetve hallgatói jogviszonyban álló minden egyetemi polgárraJelen körlevél a 3/2020. számú rektori-kancellári körlevelet kiegészíti, és részben módosítja.

Tovább olvasom
Kollégium kötelező elhagyásának technikai információi

Kedves Kollégisták!

A 2020. március 11-én kiküldött hivatalos értesítés alapján, a Széchenyi István Egyetem minden kollégiumi épületét el kell hagyni 2020. március 13. 13:00-ig!

Tovább olvasom
Kollégium kötelező elhagyása a tavaszi szünet idejére
Kedves Kollégista Hallgatók!
 
A globálisan kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Széchenyi István Egyetem Rektora és Kancellárja 2020. március 12-től tavaszi szünetet rendelt el 2020. március 22-ig. A tavaszi szünet alatt az oktatás és vizsgáztatás szünetel. A 3/2020. számú rektori-kancellári körlevél rendelkezései továbbra is érvényben maradnak.
Tovább olvasom
Tavaszi szünet elrendelése a Széchenyi István Egyetemen

Hallgatói tájékoztatás
 
Kedves Hallgatónk!
 
A Széchenyi István Egyetem Rektora és Kancellárja 2020. március 12-től 2020. március 22-ig tavaszi szünetet rendel el  a globálisan kialakult járványügyi helyzet miatt. A tavaszi szünet alatt az oktatás és vizsgáztatás szünetel. A 3/2020. számú rektori-kancellári körlevél rendelkezései továbbra is érvényben maradnak, s kérjük, hogy folyamatosan figyelje az egyetemi tájékoztatásokat. Az egyetemi alkalmazottak számára a tavaszi szünet időszaka alatti munkanapok tanításmentes munkanapoknak minősülnek.

Dr. Földesi Péter rektor és Dr. Filep Bálint kancellár
megbízásából
dr. Kovács Zsolt főigazgató
Tovább olvasom