Rendkívüli oktatási szünet - november 11-13.

Tisztelt Nappali Tagozatos Hallgató!

Magyarország Parlamentje ma meghosszabbította a 15 napra meghirdetett veszélyhelyzetet, így a holnapi naptól Orbán Viktor Miniszterelnök Úr bejelentése alapján a felsőoktatás áttér távoktatásra, illetve az egyetemi kollégiumokból is ki kell költöznie a hallgatóknak.

Tovább olvasom
Információ a távoktatásra való átállásról

Tisztelt Hallgatónk!

Szeretnénk tájékoztatni Önt arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr mai bejelentése szerint várhatóan 2020. november 11-én, szerdán 0 órától a felsőoktatási intézményeknek át kell állniuk az online oktatási formára, valamint a felsőoktatási intézmények kollégiumait haladéktalanul ki kell üríteni. Ennek értelmében intézményünk távoktatásra áll át a tavaszi időszakhoz hasonlóan. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos információkat folyamatosan figyeljék a Neptun rendszerben.

Tovább olvasom
3/2020 Irányító Testületi körlevél a 2020/21/1 vizsgaidőszak lebonyolítási szabályairól

2020. november 4-én hatályba lépett a Kormány 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet kihirdetéséről, amellyel a Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

Tovább olvasom
Hatékonyak a Széchenyi István Egyetem járványügyi intézkedései

2020. október 30. – SZEhírek

A Széchenyi István Egyetem csaknem 13 ezer hallgatója közül az október 30-i adatok szerint 11-en vannak járványügyi megfigyelés alatt, hatósági házi karanténban, és közülük csupán két hallgató koronavírustesztje lett pozitív. Az adatok sokkal kedvezőbbek, mint a Győr-Moson-Sopron megyeiek, ami azt mutatja, hogy hatékonyaknak bizonyultak az egyetem járványügyi védekezés jegyében hozott intézkedései.

Tovább olvasom
Hőkapuk és hőmérők szavatolják az egészséget

A Széchenyi István Egyetem számára kiemelten fontos munkatársai és hallgatói egészségének védelme, ezért több mint harminc hőmérő készüléket üzemelnek be az intézmény épületeinek legforgalmasabb pontjain.

2020. 10. 21. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek, Fotók: Májer Csaba József

Tovább olvasom
Hagyományosan megtartott órák, maszk és távolságtartás az új tanévben

Kötelező maszkviseléssel, a lehetőségek szerinti maximális távolságtartással, de hagyományosan megtartott órákkal kezdődik a tanév a Széchenyi István Egyetemen. A részletekről az intézmény kancellárját, dr. Kovács Zsoltot kérdeztük.

2020. augusztus 27. – Czeiner-Szücs Anita – Hancz Gábor

Tovább olvasom