Iparági trendek a virtuális kiállításon

A XI. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár új helyen, a virtuális térben nyitotta meg kapuit 2020. június 17-én. Ezúttal a rendszerint egynapos esemény az online lehetőségek révén hosszabb ideig marad elérhető, így akár többször is megtekinthető a https://innovacioskiallitas.sze.hu honlapon.

Győr, 2020. június 26. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

„Ebben az évben rendhagyó módon, virtuális formában, egyetemünk egyik »zászlóshajó« fejlesztésének segítségével, a MaxWhere-platformon tartjuk meg a XI. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítást és Találmányi Vásárt a Széchenyi István Egyetemen. A járványügyi veszélyhelyzet miatt nem tarthatunk rendezvényeket az intézményben, de szerettük volna folytatni az évtizedes tradíciót, a menetrendszerűen megrendezett innovációs seregszemlét, amelyen bemutatkoznak az új termékkel és szolgáltatással rendelkező helyi, illetve a régióban működő vállalkozások, tehetséges kutatók, egyetemisták, egyetemi spinoff és startup cégek, akik valamilyen innovatív megoldásra alapozzák az üzleti tevékenységüket” – köszöntötte online az érdeklődőket dr. Dőry Tibor egyetemi docens, a Menedzsment Campus Kompetenciaközpont igazgatója.

A kiállítás kísérőeseményeként több beszélgetés is megtekinthető, melyekből izgalmas háttérinformációk tudhatók meg az új iparági trendekről. Az egyetemi innovációs csapatok vezetői például arról beszélnek, hogyan folytatták a fejlesztési tevékenységet, és miként kommunikáltak a csapattagok egymással a bezárt egyetemen kívül. Horváthné Borsodi Mónika, a Borsodi Műhely Kft. ügyvezetője valamint Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pedig a vállalkozásokra váró jövőbeni lehetőségekről fejtették ki gondolataikat. Úgy látják, a gazdaság szempontjából a koronavírus-járvány legnagyobb tanulsága az, hogy rá kell döbbenni: nem várni, hanem lépni kell. Ezt a szemléletet valósítja meg ez a virtuális kiállítás is, amely tükrözi a győri egyetemre jellemző innovatív hozzáállást.

A virtuális tér előnye, hogy az érdeklődők számára több idő áll rendelkezésre, hogy megismerjék az újdonságokat, a termékeket, a szolgáltatásokat, és mindezt olyan videók, animációk is kiegészítik, melyek megjelenítésére csak itt van lehetőség. Éppen ezért a szervezők úgy látják, a következő rendezvényeken is érdemes használni majd ezt a platformot.

A kiállítás és a kísérőesemények szervezését 2020-ban is az Universitas-Győr Alapítvány, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és az Universitas-Győr Nonprofit Kft. vállalta.

A rendezvény az EFOP-3.4.4-16-2017-00011 projekt támogatásával valósul meg.

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Teremtés Hete 2020. szeptember 30. 16:30 - 18:30