Innovációs kiállítás virtuális térben

A XI. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár rendhagyó módon, online várja az érdeklődőket, akik egyszerűen elérhető, virtuális térben tekinthetik meg a kiállítók kínálatát és a kísérőprogramokat.

Győr, 2020. június 12. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

 

Utat mutat a jövőbe XI. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár, amely június 17-én, ezúttal virtuálisan, a https://innovacioskiallitas.sze.hu/virtualis-kiallitas honlapon várja az érdeklődőket, akik megismerkedhetnek például a karrierváltó edzőprogrammal, a digitális oktatás újdonságaival, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara új szolgáltatásaival, egy forradalmi építési rendszerrel vagy konyhai okoseszközökkel. A kísérőprogramokon a koronavírus-járvány nyomán kialakult gazdasági és társadalmi sokkból való kilábalásról is hallhatnak szakmai beszélgetéseket. A kiállításon bemutatkoznak a győri Széchenyi István Egyetem nemzetközi versenyeken kimagasló eredményeket elért hallgatói csapatai, az Arrabona Racing Team, a SZEnergy, a SZEngine és a SZEnavis. A számos újítás, szabadalmaztatott eljárás, termék és projektötlet, mely itt megjelenik, évről évre egyre több érdeklődőt vonz, korosztálytól függetlenül.

 

A rendezvény virtuális pavilonjában online beszélgetéseket is nézhetnek az érdeklődők. A hallgatói csapatok képviselői például arról beszélnek, mi motiválta őket a munkára a karantén ideje alatt.

A rendezvénynek egy évtizeden keresztül a győri egyetem adott ideális otthont, most azonban a járvány új helyzet elé állította a szervezőket, ahogyan a gazdaság és a társadalom minden szereplőjét. A program lebonyolítói és a kiállítók szerint is az innováció és az alkalmazkodókészség fejlesztése lehet a megoldás motorja. Ezt a szemléletet és a rendezvény szellemiségét szimbolizálja az a megoldás, miszerint a programot virtuális pavilonokban teszik elérhetővé tértől és időtől is függetlenül. A XI. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár így nem csak egy napig, hanem 2020. augusztus végéig elérhetővé válik a https://innovacioskiallitas.sze.hu/virtualis-kiallitas címen. A virtuális tér megjelenítése nem igényli drága eszközök használatát: ez Windows és macOS platformokról is elérhető. 

Az Universitas-Győr Alapítvány és a Széchenyi István Egyetem, mint szervezők, az Universitas-Győr Nonprofit Kft.-vel, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával valamint a Mobilis Nonprofit Kft.-vel mint társszervezőkkel együtt várja a látogatókat.

A XI. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár standjai idén ilyen virtuális pavilonokban várják az érdeklődőket.

 

A rendezvény az EFOP-3.4.4-16-2017-00011 projekt támogatásával valósul meg.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.