Ingyenes felkészítők az emelt szintű érettségire

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia közös programot indított Irány az Egyetem 2020 néven, amelynek keretében a jelentkezők segítséget kapnak az emelt szintű érettségire való felkészüléshez. Ebbe a tankerületi központok által fenntartott intézmények mellett az egyházi és szakképzési centrumok által fenntartott iskolák is bekapcsolódnak.

Győr, 2020. január 3. – SZEhírek

Ki jelentkezhet?

Minden olyan nagykorú, cselekvőképes, tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal nem rendelkező, az érettségi bizonyítványt 2019. december 31. előtt megszerzett magyar állampolgár jelentkezhet a programba, aki valamely tárgyból emelt szintű érettségi vizsgát szeretne tenni a 2020. május-júniusi érettségi időszakban.

Hol lehet jelentkezni és mire?

Minden megyében szerveznek emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokat. A települések és intézmények listája a kapcsolattartók elérhetőségeivel együtt a központ honlapján megtalálható. Egy fő maximum két külön tantárgyra jelentkezhet egy időben.

A következő tantárgyak esetében kezdődik januárban a felkészítés:

– magyar nyelv és irodalom,

– matematika,

– történelem,

– angol,

– német,

– fizika,

– biológia,

– kémia,

– földrajz.

Hogyan indul a program?

A felkészítők 2020. január harmadik hetében kezdődnek el, és 2020. április 30-ig tartanak. A programban történő részvétel ingyenes. Előzetesen jelentkezni írásban, a név és a választott tantárgy, valamint a település megadásával lehet 2020. január 9-ig a következő elérhetőségeken:

Győr-Moson-Sopron megyében Győr helyszín és a Révai Miklós Gimnázium és Kollégium választása esetén kapcsolattartó a Győri Tankerületi Központban (9022 Győr, Liszt Ferenc utca 17., https://kk.gov.hu/gyor ) Császár Lászlóné tanügy-igazgatási referens (e-mail: laszlone.csaszar@kk.gov.hu; tel.: 96/795-209).

Minden, a programmal kapcsolatos információ a http://kk.gov.hu/irany-az-egyetem-2020 oldalon elérhető.

Események

Munkaszüneti nap (nagypéntek) 2020. április 10.