Információk az egyetemi beruházásról (1/2013.sz. hírlevél)

Tisztelt Kollégák, tisztelt Hallgatók!

Az egyetemi kampusz területén újabb nagyszabású beruházás kezdődött meg. A Környezet, Energia Operatív Program keretében Európai uniós és Magyar Állam támogatása mellett megvalósuló projekt két programot foglal magába: az „A-B" tanulmányi épületek (KEOP-5.3.0/B/09-2010-0090) és a „C-D" tanulmányi épületek (KEOP-5.3.0/B/09-2010-0091) energetikai korszerűsítését.

Hosszú egyeztetési és támogatói jóváhagyási folyamat után a Rektor úr 2013. május 13-án írta alá projektek kivitelezésére a Vállalkozási szerződést a közbeszerzési pályázat nyertes konzorciumával a Zalai Általános Építő Zrt és West Hungária Bau Kft-vel. A kivitelezés 2013. év májusa és várhatóan 2014. év júniusa között fog megvalósulni.

A beruházás során a Műszaki Tudományi Kar fent említett tanulmányi épületeiben az alábbi felújítások kezdődnek meg:

  • az összes nyílászáró ablak cseréje;
  • az épületek homlokzatfelületének kiegészítő hőszigetelését és homlokfelület képzése;
  • az épületek tetőinek pótlólagos hőszigetelése és új vízszigetelése;
  • fotovoltaikus elemek elhelyezése a déli homlokzat árnyékolásaként ill. a tornyok déli homlokzat síkja előtt függőlegesen, és a laboratóriumi épület tetején;
  • a szükséges és közvetlenül kapcsolódó mértékű fűtési, gépészeti és elektromos felújítások;
  • a tetőszerkezeten napkollektorok is elhelyezésre kerülnek.

Az organizációs feladatok és a kivitelezés előkészítése a szerződés aláírása után azonnal megkezdődött. Első lépésként az egyetemi kampuszon a 2013. május 26-án (vasárnap) 18 órától lezárásra kerül a kivitelező felvonulási területének helyet adó parkoló rész az INNO-SHARE épület nyugati oldala, az „A” és „B” épület északi oldala és a „C” épület keleti oldala által határolt terület. A Tanulmányi épület és a Laboratóriumi épület közötti út továbbra is egyirányú marad az „E” épület irányába - egy nyomon továbbra is folyamatosan biztosított a közlekedés az építkezés idején is - az úton az kivitelezés idején a parkolók nem használhatóak. A lezárással megszűnik a „C” épület északi oldalán az alagsori bejárat is. (ld. csatolt Helyszínrajz)

Az tényleges építkezési feladatok az állványzatok kiépítésével várhatóan 2013. június közepén kezdődnek meg az „A” épület déli homlokzatán.

A Kivitelező az épületeken több munkaterületen is tervezi az egyidejű munkavégzést. A munkaterületek minden esetben kerítéssel lehatárolásra kerülnek és külön őrzéssel felügyeltek lesznek. Ezúton is mindenki figyelmét felhívjuk, hogy a munkaterületen csak az ott dolgozók tartózkodhatnak! Kérjük fokozott figyelemmel közlekedjenek a munkaterületek közelében és az esetleges korlátozásokat megértéssel vegyék figyelembe, mert azok folyamatos egyetemi működés fenntartása érdekében, a szükséges mértékben és az épületeinek biztonságos használata érdekében történnek.

A felújítás során az érintett épületek minden olyan helyisége (iroda, szoba, tanterem, folyosó, közlekedő), melyen külső ablak van, munkavégzés alá kerül. A feladatok szervezését, a munkahelyként szolgáló helyiségekben munkaterület biztosítását, azok pontos időbeni beosztását a Műszaki Tudományi Kar vezetésének jóváhagyása mellett szervezzük - azt a hetente a kivitelezővel együtt tartott koordinációs értekezleten együtt hagyjuk jóvá.

Az építkezés előrehaladásáról és a hozzá kapcsoló információkról folyamatosan tájékoztatást adunk az építkezés ideje alatt. Amennyiben bármilyen rendellenességet, indokolatlan kellemetlenséget tapasztalnak, vagy kérdésük van a beruházással kapcsolatban, azt osszák meg velünk a beruhazas-info@sze.hu címen!

Organizációs terv (2013.05.15.) megtekintése PDF formátumban

 

Lipi László
projektvezető
Dr. Kardos Károly
beruházási rektorhelyettes

Események

Munkaszüneti nap 2018. október 22.
Munkaszüneti nap 2018. október 23.
Elektronikus ZH nap 2018. október 24.
MÉK Ünnepi Szenátusi Ülés 2018. október 25. 10:00 - 11:00
Levelező oktatás kontaktóráinak időpontja 2018. október 26. 00:00 - 2018. október 27. 23:00