Indul a harmadik műszak az Audi Hungaria járműgyártásában

Augusztus közepétől az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. járműgyárában bevezetik a három műszakos munkarendet. Az Audi TT és TTS Coupé sorozatgyártásának felfutásával a gyártás eléri teljes kapacitását. A műszakrend kibővítése a prémium modellek iránti magas keresletnek köszönhető. Jelenleg több mint 3 000 munkatárs dolgozik a járműgyártásban.

„Az új járműgyár az Audi TT harmadik generációjának bevezetésével teljes kapacitással fog üzemelni”, mondta Gerd Walker, a győri gyár járműgyártásért felelős ügyvezető igazgatója. „Jelenleg gőzerővel készülünk az új Audi TT Coupé sorozatgyártásának elindítására. A harmadik műszak bevezetése elengedhetetlen. Ezáltal biztosítani tudjuk, hogy  termékeink prémium minőségben, határidőre érkezzenek meg ügyfeleinkhez. Bízom benne, hogy az átállást csapatunk rugalmasságának és elkötelezett munkájának köszönhetően zökkenőmentesen tudjuk megvalósítani.“ 

Az Audi TT és TTS sorozatgyártásának elindulásával a dizájnikon harmadik generációjának teljes gyártási folyamata Győrben valósul meg. A járműgyár éves termelési kapacitása 160 000 autó. A Győrben gyártott modellek iránti nagy kereslet igazolja, hogy a győri gyártókapacitásra fordított beruházás jövőbe mutató volt.

„Új járműgyárunk megnyitásával az Audi Hungaria több mint 2 100 munkahelyet teremtett, jelenleg több mint 3 000 munkatársunk dolgozik itt”, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. Ma a motor- és járműgyárunkban közel 11 000 munkatársnak biztosítunk jövőorientált, biztos munkahelyet kiváló munkakörülményekkel és hosszú távú perspektívával.”

2013 júniusa óta az Audi Győrben gyártja az új Audi A3 Limousine-t,  valamint 2013 októberétől itt készül az A3 Cabriolet új generációja is. A Limousine piaci bevezetése időközben világszerte lezárult. Az Audi A3 Cabriolet valamint az Audi S3 Limousine modellek most érkeznek meg az európai kereskedőkhöz, és hamarosan sor kerül az amerikai valamint a kínai piaci bevezetésükre is. 

Események

Szenátusi Ülés 2020. március 30. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2020. április 3. 08:00 - 15:00