Hírlevél archívum

A Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának levele

Tisztelt Egyetemi Polgárok! Kedves Kollégák és Hallgatók!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy augusztus 1-jén a Széchenyi István Egyetem fenntartói jogait az államtól a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány veszi át, amelynek kuratóriuma július 22-én megtartotta alakuló ülését. Ezzel az intézmény életében új fejezet kezdődik, amelyben mindannyian azért fogunk dolgozni, hogy a fejlődés töretlenül, változatlan lendülettel folytatódjon.

Tovább

Rektori-Kancellári köszönőlevél

Tisztelt Kollégánk!

Talán még két héttel ezelőtt sem gondolta volna senki, hogy a koronavírus-járvány miatt szükségessé válik az egyetemi épületek bezárása a hallgatók előtt. Mindez új feladatokkal jár mindannyiunk számára és új megközelítéseket igényel.

...

Tovább

4/2020. számú rektori-kancellári körlevél

A koronavírus magyarországi megjelenésével kapcsolatban, valamint a 41/2020. (III.11.) Kormányrendelet Széchenyi István Egyetemen történő alkalmazásának részleteiről

A járvány elterjedésének megelőzése érdekében összhangban a Széchenyi István Egyetemen az alábbi intézkedéseket rendeljük el. A körlevél hatálya kiterjed az Egyetemmel közalkalmazotti, megbízási, illetve hallgatói jogviszonyban álló minden egyetemi polgárraJelen körlevél a 3/2020. számú rektori-kancellári körlevelet kiegészíti, és részben módosítja.

Tovább

Ünnepi Szenátusi Ülés elhalasztása

Tisztelt Kollégák!

A járvány elterjedésének megelőzése érdekében a Széchenyi István Egyetem rektori-kancellári körlevélben tette közzé vezetői által elrendelt intézkedéseket, amely kiterjed az Egyetem egészére. 
A rektori-kancellári körlevél, az alábbi linken érhető el: https://kh.sze.hu/content/index/id/29087

Tisztelettel tájékoztatjuk Kollégáinkat, hogy az előírt ajánlások és utasítások figyelembevételével a 2020. március 17-én tartandó Ünnepi Szenátusi Ülés későbbi időpontban kerül megtartásra. Ennek részleteiről a későbbiekben küldünk tájékoztatást.

Tisztelettel:
dr. Kovács Zsolt
főigazgató

Tovább

Mindenki lehet angyal!

A győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat ebben az évben is megrendezi közös Karácsonyát, ahol minden ellátott részére szeretnének kedveskedni valamilyen apró, de hasznos ajándékkal.
 
Az adományokat leadni az Egyetemi Könyvtár épületében lehetséges! (Győr, Egyetem tér 1.)
 
Az ajándékozáshoz szívesen fogadják az alábbi felajánlásokat:
  • Férfiak részére: tusfürdő, fogkefe, fogkém, egyszeri használatos borotva, borotvahab, stb.
  • Hölgyek részére: női higiéniai termékek, valamint tusfürdő, sampon, fogkrém, fogkefe, testápoló, stb.
  • Könyvek, társasjáték, tartós élelmiszerek, számítástechnikai eszközök.

Az összegyűjtött adományokat december elején gyűjtjik össze.

 

Tovább

Startup Campus Innovációs Középiskolai Roadshow

Ezúton szeretném meghívni Önt, a Startup Campus Innovációs Középiskolai Roadshow rendezvénysorozatára, amelyet Győrben rendezünk meg november 19-én.
A program kiemelt szakmai partnere és fő támogatója a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal, illetve szoros együttműködésben vagyunk a Magyar Innovációs Szövetséggel, amelynek az országos Ifjúsági Tudományos Tehetségkutató versenyére szeretnénk felhívni a diákok figyelmét.

 

Az esemény időpontja: 2019. november 19. 15:30
 
Az esemény helyszíne: Széchenyi István Egyetem, Menedzsment Campus (9026 Győr, Egyetem tér 1.)

 

Részvételi szándéka esetén kérjük szíves visszajelzését a lenti elérhetőségek valamelyikén, vagy látogasson el weboldalunkra.
Suba Attila
+36 20 389 6933.
 
Tovább

Big Data Challenges: Situation Awareness and Decision Support konferencia

A NATO Tudományos és Technológiai Szervezete (Science and Technology Organization – STO) Információs Rendszer Technológia panelje (Information Systems Technology– IST) 2019 októberében Budapesten tartja ülését. Az üléshez kapcsolódóan a MH Modernizációs Intézet (MH MI) 2019. október 15-16-án tudományos konferenciát szervez Big Data Challenges: Situation Awareness and Decision Support címmel.

A rendezvényen a NATO tagállamokból és partnerországokból a szakterület nemzetközileg elismert, vezető kutatói és mérnökei tartanak előadásokat és vesznek részt. A konferencia a hazai egyetemek, kutatóintézetek e témával foglalkozó oktatói, kutatói és hallgatói előtt is nyitott, ingyenes, regisztrálni 2019. október 4-ig van lehetőség a NATO STO honlapján, az alábbi linken: https://events.sto.nato.int/

A konferencia angol nyelvű, a helyszín a Radisson Blu Hotel Béke, 1067 Budapest, Teréz krt. 43. A programtervezetet és a regisztrációs útmutató letölthető angol nyelven.

Tovább

Győri Gyerekegyetem 2020.

Kedves Kollégák!
 
A Széchenyi István Egyetem a Mobilis Interaktív Kiállítási Központtal együttműködésben 2020. június 22-26. között immár 4. alkalommal szervezi meg a Győri Gyerekegyetemet 3. – 6. osztályos gyerekek részére. 
 
A Gyerekegyetem célja megismertetni a gyerekekkel a különböző tudományterületeket, betekintést nyújtani az egyetem, az egyetemi hallgatók életébe, játékos formában bemutatni az előttük álló tanulási és pályaválasztási lehetőségeket. Mindezt sok-sok sporttal, játékos formában, élményekre, aktivitásra alapozva úgy, hogy közben megismerik az egyetem különböző karait, egységeit, helyszíneit, oktatóit. 
 
Az előadásokat, szemináriumokat egyetemi oktatók tartják, a program felépítése az igazi egyetemi hallgatók napirendjéhez hasonló. 
 
A kurzus végén a gyerekek diplomát kapnak. A „diploma” megszerzéséhez azonban nem kell a gyerekeknek vizsgázni, csak aktívan, nyitottan részt venni az egy hetes foglalkozásokon. 
 
Kedvcsinálóként a tavalyi fotók elérhetőek itt: 

A gyerekek számára teljes ellátást biztosítunk, kapnak tízórait, ebédet és uzsonnát, illetve minden résztvevő kap pólót, programfüzetet, jegyzettömböt és tollat stb. A gyerekek érkezése minden nap reggel 7:30-tól kezdődően az egyetemi aulában történik. Az előadások, foglalkozások 9 órától 16 óráig tartanak.
 
A Győri Gyerekegyetem költsége: 35.000,- Ft/fő, az egyetem valamennyi dolgozójának 20% kedvezményt biztosítunk.
 
Jelentkezés és minden további fontos információ itt:
Tovább

Események

Szakirányválasztás 2021. március 1. - 2021. március 6.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2021. március 5. - 2021. március 6.
Elektronikus ZH nap 2021. március 5.