Újabb mesterséges intelligencia technológiával bővül a Széchenyi István Egyetem eszköztára

A Széchenyi István Egyetem és a Microsoft Magyarország együttműködése révén újabb mesterséges intelligencia technológiával bővül intézményünk kutatási és oktatási eszköztára.   Ennek köszönhetően az egyetemen nagy társadalmi hasznosságú alkalmazásokat fejlesztenek a legmodernebb Microsoft-technológiák felhasználásával.

Győr, 2020. március 29. – SZEhírek (borítókép: Varga Tamás)

A Microsoft Magyarország Kft. és a Széchenyi István Egyetem új oktatási programot indított az Universitas-Győr Nonprofit Kft. közreműködésével, melyben az oktatók és a kutatók online elsajátíthatták a Microsoft Azure rendszer működését, használatát.

Az Microsoft Azure felhőszolgáltatásában többek között lehetőség van alkalmazásokat, adatbázisokat elhelyezni, IoT szolgáltatásokat használni és biztonsági megoldásokat igénybe venni. A széchenyis kutatók számára a rendszer legfontosabb eleme a távoli nagy számítási kapacitás, amelyet elsődlegesen mesterséges intelligencia megoldásokhoz, mesterséges neurális hálózatok fejlesztéséhez, tanításához, teszteléséhez szeretnének felhasználni. A Széchenyi-egyetemen ezen új lehetőségek nagy segítséget jelentenek az autonóm közlekedési rendszerek és az ipar 4.0 megoldások fejlesztésében, mivel a Microsoft Azure szolgáltatása nagymértékben leegyszerűsíti a mesterséges neurális hálózatok tanulási folyamatát, ami megfelelő infrastruktúra nélkül beláthatatlan időt, energiát emésztene fel.

Online Azure workshop-ot szerveztek a hallgatóknak.

„A Mesterséges Intelligencia Tudásközpontban koncentrálódik a legújabb technológiákkal kapcsolatos tudás és rendelkezésre áll a megfelelő technológia is annak érdekében, hogy a legtehetségesebb diákok és szakmai mentoraik rendkívüli ötleteket valósíthassanak meg és hozzájáruljanak ahhoz, hogy ezek a fejlesztések szervesen beépüljenek a magyar technológiai képzésbe” – tájékoztatott a részletekről Hollósi János projektvezető, aki szerint azért is praktikus a Microsoft szolgáltatása, mert azok, akik a mesterséges intelligenciával még csak ismerkednek, ugyanúgy találhatnak hasznos tananyagot az AI School tudásbázisban, mint azok, akiknek ez az aktív szakterületük.

Hollósi János hét munkatársával vállalta, hogy az újdonságról elsajátított elméleti és gyakorlati ismereteit a tananyagba átültetve, újabb piacképes tudással vértezi fel az egyetem hallgatóit.

Események

Áramszünet a Központi Campuson 2020. augusztus 14. 07:00 - 12:00
Bejelentkezés a 2020/21-es tanév I. 2020. augusztus 18. 06:00 - 2020. augusztus 29. 23:55
Munkaszüneti nap 2020. augusztus 20.