Techtogether: továbbra is élmezőnyben a széchenyis csapatok

Jól szerepeltek a Széchenyi István Egyetem csapatai a Techtogether mérnöki versenyen: az Arrabona Racing Team a második, a SZEnergy az ötödik, a SZEngine pedig a hatodik helyen végzett. A megmérettetésen a hazai egyetemi járműépítő csapatok színe-java képviseltette magát, így a sorrend presztízsértékűnek tekinthető.

Győr, 2020. május 21. – Horváth Márton, SZEhírek

Szép eredményeket értek el a Széchenyi István Egyetem csapatai a nemrégiben tíz csapat részvételével megrendezett Techtogether mérnöki csapatversenyen. Az összesített pontok alapján az Arrabona Racing Team második helyezést ért el, míg a SZEnergy és a SZEngine az ötödik-hatodik helyre futott be.

A győri egyetem súlyát jól mutatja, hogy három csapatával a mezőny közel egyharmadát lefedte – hasonlóan a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemhez, amely szintén ennyi résztvevőt delegált a versenyre. A maradék helyeken a szombathelyi ELTE IK Savaria Műszaki Intézet, a Miskolci Egyetem, a kecskeméti Neumann János Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem osztozott.

A széchenyis küldöttség legelőkelőbb helyezését az Arrabona Racing Team szállította az összesített második hellyel. Mint arról Gudra Gábriel csapatvezető portálunknak beszámolt, a társaság „címvédőként” érkezett a versenyre (tavaly ősszel ők végeztek az élen), ám ezúttal be kellett érniük az ezüstéremmel.

„Nagyon komolyan készültünk a versenyre, a karantén miatt kifejezetten prioritásként kezeltük, hiszen mással nem nagyon kellett foglalkoznunk. Mindent beleadtunk, de ez most így sikerült. Nem sokon múlt, nagyon szoros volt a vége. A Gépipari Tudományos Egyesület különdíjával vigasztalódtunk, hiszen az ő feladatukat mi teljesítettük a legjobban” – árulta el Gábriel.

Ha nincs koronavírus, idén is a HungExpo csarnokában szervezték volna a döntőt. (Forrás: autopro.hu)

Fontos tudni, az idei Techtogether a koronavírus miatt nem a megszokott módon zajlott.

Korábban két szakasza volt a versenynek: először a csapatok megkapták az úgynevezett előzetes feladatokat (ezeket határidőre leadták), majd egy „élő döntő” során személyesen mérték össze tudásukat. Idén azonban a koronavírus miatt a budapesit finálé elmaradt - helyette egy online prezentáció keretében mutatták be a hallgatók, mire jutottak a feladatokkal. Márpedig utóbbiakból akadt bőven. 

A csapatoknak a szponzorcégek által felvetett problémákra kellett koncepciót kidolgozniuk, amelyet online mutattak be. Volt olyan vállalkozás, amely autómosó berendezések fejlesztéséhez várt ötleteket (Kvalix Automatika), de olyan is akadt, amely egy robotizált ZFC-Check állomás 3D látványtervének elkészítésére kérte őket (Hepenix Kft.). A megoldásokat mindenkitől várták és mindenre kellett megoldást találni, tehát 10 csapattal és 5 feladattal számolva 50 különböző produktum érkezett be. Ezekből kellett kiválasztania a zsűrinek a legkiválóbbakat.

A versenyt végül a Szombathelyi Gépész csapata nyerte, jutalmuk százezer forint. A második helyen zárt Arrabona Racing Team a Continental Magyarországtól kapott hatvanezer forint értékű ajándékot. A dobogó legalsó fokára a BME Motorsport állhatott, akiknek az autopro.hu biztosít egy negyvenezer forintos utalványt.

További részletek az autopro.hu szakportálon olvashatóak.

 

 

Techtogether

A Techtogether Automotive Hungary mérnökversenyt 2014 óta minden évben az autopro.hu online magazin rendezi. Az eseményt az őszi és a tavaszi szemeszterben is megtartják: ősszel az Ipar Napjai kiállítás, tavasszal pedig az Automotive Hungary társrendezvényeként. A helyszínt mindkét esetben a budapesti HungExpo csarnoka biztosítja.

A rendezvény célja, hogy összehozza a pályakezdőkre vadászó cégeket a fiatal tehetségekkel. A csapatok új szponzorokra lelhetnek a kiállító vállalkozásokban, utóbbiak pedig vonzó ajánlattal csábíthatják magukhoz az érdeklődő hallgatókat. A rendelkezésre álló három nap emellett kapcsolatépítésre, tapasztalatcserére is kiválóan alkalmas, hiszen az eseményen a hallgatói járműfejlesztés krémje gyűlik össze félévről félévre.

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Teremtés Hete 2020. szeptember 30. 16:30 - 18:30