Jókedvű flashmobbal vezették fel a TEDXGYŐR-t a város táncosai

Győr amatőr tánciskoláinak több száz táncosa adott elő közösen egy jókedvű koreográfiát a hétvégén a győri Dunakapu téren. Ötévestől ötvenévesig, ízig-vérig örömzenére, valódi örömtáncot jártak, és sok érdeklődőt vonzó flashmobbal vezették fel a szeptember végi TEDXGYŐR rendezvényt. Az előadók között ott lesz Győr polgármestere, és a Széchenyi István Egyetem tanárai is képviseltetik magukat.

Győr, 2019. szeptember 1. – SZEhírek, Nyerges Csaba

Nyári zápor frissítette fel a levegőt, hűtötte le a felforrósodott térköveket, még az égiek is odafigyeltek arra, hogy a győri amatőr táncegyesületek közös fellépésére minden rendben legyen. „Valóban évek óta ez volt a város és a régió táncos közösségeinek legnagyobb közös megmozdulása. Itt volt az El Paso Tánciskola, az Aforce1, a Ritmic Team, a Diamant KSE, a Dimenzió TSE, a Nagy Dia-Zumba, a PasseBalett Iskola és a Szilsárkányi tánc csapat” – mondják a villámcsődület főszervezői, Gyűrűsné Hornyák Éva és Bóka Dániel. Latin alapokra helyezett koreográfiát adtak elő, de az El Paso oktatói odafigyeltek arra, hogy különböző iskolák tácosai működnek együtt, ezért kevert stílusú lépésanyaggal dolgoztak. Így volt benne például zumbás rész, és street dance is.

Közös tánccal hívták fel a figyelmet a TEDXGyőr rendezvényre a hétvégén a Dunakapu téren. Fotó: Mészáros Mátyás

A koreográfia videóját megküldték minden tánciskolának. Egy összpróba volt, de a gyakorló tácosoknak a mozgássor betanulása nem jelentett gondot. „A város táncos közösségét is szerettük volna hozzákapcsolni a TEDXGYŐR közösségéhez. Sok beszélgetés után körvonalazódott, hogy egy flashmobbal tudnánk a leghatásosabban felvezetni a szeptemberi rendezvényt, ahol a tánc természetesen szintén szerepet kap. A jövő emberére koncentrál a rendezvény, a művészet pedig az emberi lét alapvető meghatározója, bármilyen korról legyen is szó” – hangsúlyozza Gyűrűsné Hornyák Éva és Bóka Dániel.

A nagy sikert arató produkció közben a tér fölé emelkedett a TEDXGYŐR léghajója, a flashmob lezárásaként pedig a résztvevők átsétáltak a szeptember végi rendezvény helyszínéhez, a Richter Teremhez. Ahol többek között Axente Vanessa szupermodell, Békési Brigitta, a Beautyrobic brand megalkotója, Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Gergely István, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az Irakot és Afganisztánt megjárt Porkoláb Imre ezredes, a motorfejlesztés világelitjében is dolgozó Dr. Hanula Barna, a Széchenyi István egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karának dékánja, és Cseh András DLA, építész, az Építész-, Építő- és Közlekedésmérnöki Kar korábbi dékánhelyettese ad elő.

„A TEDXGYŐR 2019 fókuszában a jövő embere lesz. Olyan technológia kihívások elé nézünk, amelyek nemcsak azt fogják meghatározni, hogy az életünk, a munkánk hogyan fog alakulni, hanem azt is, hogy milyen változásokat okozhat mindez a személyiségünkben. Előadóink pedig, akik voltak már hasonló helyzetben, rámutatnak arra, hogy ezekre a kihívásokra hogyan kerestek válaszokat” – mondta Lósz József, a program kurátora, licenc-tulajdonosa.

„A jövő emberét középpontba helyező rendezvény első blokkja a kitartásról, az emberi akaraterőről szól, a második részben hölgyelőadóink arról is beszélnek majd, hogy a belső szépség milyen jelentőséggel bír, a harmadik fejezetben pedig szakemberek mutatják be a ránk váró társadalmi és technológiai kihívásokat.  A tervezett, kiegészítő kulturális programok a szüneteket is tartalmasabbá teszik” – ígéri Lósz József, bízva abban, hogy a TEDXGYŐR a város hosszútávon meghatározó kulturális eseménye lesz.

 

Gyűrűsné Hornyák Éva és Bóka Dániel voltak a flashmob főszervezői.

Események

Vizsgaidőszak kezdete 2019. december 16.
Szenátusi Ülés 2019. december 16. 14:00 - 16:00
Egyetemi Ádventi Gyertyagyújtás 2019. december 16. 18:00 - 19:00
Téli ünnepi nyitvatartási rend 2019. december 21. - 2020. január 1.