Gyermekfelügyeletet biztosít a Széchenyi István Egyetem

Újabb családbarát lehetőséget, augusztus végi gyermekfelügyeletet kínál az egyetemi polgároknak a Széchenyi István Egyetem a Book-kanj ránk! hét keretében. A táborra augusztus 15-ig lehet jelentkezni.

2020. augusztus 14. – Czeiner-Szücs Anita, SZEhírek

Gyermekfelügyeletet biztosító tábort indít augusztus utolsó hetében a Családbarát Munkahely Tanúsító Védjegy bronz fokozatát elnyert Széchenyi István Egyetem a könyvtárának INNO-SHARE épületében, ahová az egyetemi polgárok 5–10 éves csemetéit várják. A Book-kanj ránk! héten az Egyetemi Könyvtár és az Egyetemi Szakszervezet szervezésében korosztályukhoz és érdeklődésükhöz illeszkedő érdekes és hasznos programokban lesz részük a táborozóknak.

„Ez egy olyan hét lesz, amikor azt mondhatjuk a kicsiknek, együtt mehetünk az egyetemre. A táborral szeretnénk segíteni azokat a kollégáinkat, akiknek meg kell oldaniuk a munkába járást, de nem tudják a családtagokra bízni gyermekeiket. Mindemellett a program, amelyet egész hétre vagy akár csak egy napra is igénybe vehetnek, lehetőséget biztosít arra is, hogy különböző területeken dolgozó munkatársaink kapcsolatot teremtsenek egymással. Én biztosan hozom az unokáimat” – mondta el érdeklődésünkre Némethné Farkas Kata, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete egyetemi alapszervezetének titkára. Hozzátette: ezzel egy újabb olyan folyamat indul el az intézményben, amely a családokat támogatja az egyetemhez méltó tartalmas elemekkel, lelkes, kiváló szakemberekkel.

Élménydús hét vár a táborozókra a Széchenyi István Egyetem könyvtárában. Fotó: Dobay Dorina

"Fontos, hogy az egyetem egyes szervezeti egységeiben dolgozók ismerjék egymást, és összefogjanak, összetartva közösen tegyenek egy jó cél érdekében. Ez történik most is. Amellett, hogy a táborral segítséget nyújtunk az egyetemi polgároknak, családoknak, hallgatóknak, hagyományt is szeretnénk teremteni ezzel a közös kezdeményezéssel” – hangsúlyozta Tóth Csilla, az Egyetemi Könyvtár megbízott igazgatója.

A szervezők szerint a program legfontosabb eleme ezek mellett az, hogy a gyermekekkel megismertessék a Széchenyi István Egyetem sokszínű világát azért, hogy az intézményre ne csak a tanulás színtereként vagy szülők, nagyszülők munkahelyeként, hanem egy olyan közösségi térként gondoljanak, amelyben jól érzik magukat, ahonnan élményekkel térhetnek haza. A tábor megálmodói abban bíznak, hogy a gyerekek később szeretettel visszagondolva ezekre a napokra bátran felvételiznek majd a Széchenyi István Egyetemre.

Az augusztus 24-28. között megszervezett táborra jelentkezni augusztus 15-ig van lehetőség az itt megadott JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével vagy e-mailben a konyvtar@sze.hu címen, esetleg Hegedüs Péternél, a 30/470-7933-as számon.

A programokról itt található bővebb tájékoztató.

Események

Alkotóhét 2020. szeptember 21. - 2020. szeptember 26.
Elektronikus ZH nap 2020. szeptember 24.
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. szeptember 25. - 2020. szeptember 26.
Szenátusi Ülés 2020. szeptember 28. 14:00 - 16:00
Levelező tagozat óráinak időpontja 2020. október 2. - 2020. október 3.